Verkiezingen Zondag 26 Mei 2019

We willen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen dichter bij de mensen brengen.

Traditioneel is dat allemaal wat verder van ons bed dan de lokale stembusgang en dat willen we veranderen. Want het gaat hier tenslotte over dingen die ons dagelijkse leven bepalen, ook al zien we dat niet altijd.

Daarom gaan we de komende weken telkens werken rond concrete thema’s die voor iedereen belangrijk zijn.

Ongeacht welke minister of politicus daar bevoegd voor is, willen we in kaart brengen wat de uitdagingen zijn voor Limburg en hoe we zelf vooruit kunnen. Zo gaan we het bijvoorbeeld hebben over mobiliteit, klimaat en energie, over economie en betaalbare zorg. Onze redactie brengt in kaart wat er voor onze lezer echt op het spel staat.

Klimaat en energie

Spijbelende tieners hebben de laatste maanden duidelijk gemaakt waar deze verkiezingen over moeten gaan: het klimaat. Een thema met veel vragen en weinig duidelijke antwoorden. Aan doelstellingen anders geen gebrek: we hebben er voor 2020, voor 2030 én voor 2050. Maar welke politicus durft zeggen dat we die zullen halen? Hoe gaan ze die beloftes nakomen en wat zal ons dat kosten? Wat hebben de politici al gedaan en wat zullen ze binnenkort nog doen?

U leest en ziet er hier alles over.


Al het nieuws over de Verkiezingen van 26 mei 2019