TV-Gids

zondag, 11 juni 2023

SOS Piet

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 11 jun, 15u50 - 16u25.

Tajine. Wim slaagt er niet in om een lekkere tajine te maken. De saus is waterachtig, de groenten smaken flets en het vlees is veel te taai. Piet laat Wim dit Marokkaans stoofpotje opnieuw maken en stuurt ondertussen bij. - Tomatenflan. Chris heeft een mail naar Piet gestuurd omdat zijn tomatenflan naar eieren smaakt en niet wil binden. De chef staat Chris met raad en daad bij. - Kastanje-ijs. In de keuken van Kathleen zorgt het kastanje-ijs voor frustratie, omdat het ijs niet schepbaar is en naar wijn smaakt. Piet leert haar het ijs volgens de regels van de kunst maken.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 11 jun, 16u25 - 17u00.

Trio van tartaar. Camilles trio van tartaar is over de hele lijn mislukt, maar het zijn dan ook drie gerechten in één, want ze heeft met tonijn, inktvis en zalm gewerkt. En elke vissoort vraagt een andere behandeling. Piet onthult aan deze keukenprinses alle geheimen om een succesvolle trio van tartaar te bereiden. - Chocoladebrood. De veertienjarige Jeremy vraagt aan Piet om hem chocoladebrood volgens regels van de kunst te leren bakken. En dit betekent dat het brood niet mag verbranden in de oven en dat er stukjes chocolade in de vederlichte boterhammetjes moeten zitten. Een opdracht die de chef met veel plezier voor zijn rekening neemt.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 11 jun, 17u00 - 17u35.

Ravioli met een vulling van rivierkreeftjes. Peter heeft al drie keer ravioli met een vulling van rivierkreeftjes bereid, maar telkens is het gerecht mislukt. De pasta blijft taai en het geheel is smaakloos. Piet Huysentruyt leert Peter de culinaire flater om te vormen tot een hoogstandje. - Hartige flensjes. "Een zeemvel met brokjes", zo omschrijft Sharon de hartige flensjes die ze gebakken heeft. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Piet Huysentruyt is niet verrast dat de pannenkoeken te droog zijn, want Sharon gebruikt boekweitmeel. En dat is nog maar de eerste fout. - Amandelcake met chocoladeglazuur. Laura is niet te spreken over haar amandelcake. Het gebak heeft veel weg van een baksteen en het chocoladeglazuur is korrelig en weigert te blinken. Piet Huysentruyt zet in de keuken van Laura de puntjes op de i.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 11 jun, 17u35 - 18u10.

Chocoladefondue. Piet moet in deze Sinterklaasaflevering de chocoladefondue van Paola redden. In haar kookpot willen de ingrediënten immers niet mengen en smaakt de chocolade verbrand. De chef is niet verrast dat de chocoladefondue niet wil lukken, want Paola gebruikt de verkeerde chocolade en ze zet haar vuur veel te hoog. Bovendien gebruikt ze geen room. - Kokosflan met banaan. In de keuken van Christine mislukt telkens weer de kokosflan met banaan. Het dessert komt ingezakt uit de oven en blijft aan de vorm plakken. Piet wil met eigen ogen zien waar het fout is gegaan en hij vraagt Christine om terug een kokosflan te maken. - Cupcakes. Evelien heeft chef Piet opgetrommeld om cupcakes te leren maken. Op eigen houtje lukt het haar niet, want de cakes zijn niet luchtig, weigeren te rijzen en schiften bovendien. Piet staat deze jonge keukenprinses met raad en daad bij.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 11 jun, 18u10 - 18u45.

Terrine van hert. Cecile heeft terrine van hert op het kerstmenu gezet, maar ze is niet te spreken over haar probeersel. De paté is te vet, de gelei loopt uit het vlees en tot overmaat van ramp smaakt de paté naar lever in plaats van naar hert. Chef Piet leert Cecile hertenpaté volgens de regels van de kunst maken. - Stoofpotje van everzwijn. Lydia wil met kerst als hoofdgerecht een stoofpotje van everzwijn met gepocheerde appeltjes serveren. Ze heeft het gerecht al eens gemaakt, maar het is een sisser over de hele lijn geworden. De saus van het stoofpotje is zuur, het vlees is te taai en smaakt alleen naar lever, en de appeltjes vallen uit mekaar. Piet staat Lydia met raad en daad bij. - Oubliegebak met ijs en vers fruit. In de keuken van Greta zorgt het oubliegebak dat ze wil opvullen met ijs en vers fruit voor frustratie, want de koekjes zijn veel te dik en hebben niet de vorm van tulpen. Piet leert Greta dit tulpjesgebak zoals op restaurant maken.

Herhaling