TV-Gids

dinsdag, 19 oktober 2021

SOS Piet

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | dinsdag 19 okt, 18u30 - 19u00.

Gerookte zalm en kip. Paula heeft zich een Amerikaanse barbecue aangeschaft om vlees of vis te roken. Ze weet echter nooit wanneer haar zalm of kip precies gaar is. Gelukkig is Piet specialist ter zake op het gebied van cuissons. Hij merkt meteen op dat Paula's rookmachine op een veel te hoge temperatuur staat. -Spaghettisaus zonder bewaarmiddelen. Marijke wil een spaghettisaus maken die aangepast is aan haar allergie├źn. Het probleem is dat ze allergisch is aan praktisch alles wat uit blik of bokaal komt, waardoor ze steeds een kleur- en smaakloze saus bekomt. Dankzij Piets kleurrijke groentemengeling en de vlezige coeur de boeuf-tomaten kan Marijke straks toch smullen van een verse bolognaisesaus. - Pasteis de nata. Annemie wil de traditionele pastei de nata uit Lissabon namaken, maar haar deeg is klef en de vulling valt in elkaar. Ook op het gebied van smaak zit de bereiding van Annemie niet helemaal snor. Dankzij enkele eenvoudige trucs brengt Piet Lissabon een stapje dichterbij.

Herhaling