TV-Gids

zondag, 28 mei 2023

SOS Piet

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 28 mei, 16u00 - 16u35.

Groentechips. Cindy wil dat haar kindjes gezonde snacks eten en daarom heeft ze al verschillende keren geprobeerd om groentechips te bakken. Telkens valt het resultaat tegen: de groentechips komen keer op keer slap en verbrand uit de oven. - Paling in roomsaus. In de keuken van Monique zorgt de paling in roomsaus voor frustratie. De vis is smaakloos en de saus wil niet binden. Piet is niet verrast dat het gerecht mislukt, want Monique pocheert de paling, ze bakt de vis in een antikleefpan en ze voegt de room veel te snel toe waardoor de saus schift. - Pain à la grecque. Een tijdje geleden heeft Dries van een bakker het recept gekregen van pain à la grecque. Hoewel hij de richtlijnen goed gevolgd heeft, eindigt hij niet met een dun, krokant en kleverig koekje.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 28 mei, 16u35 - 17u05.

Tagliatelle met scampi's en roomsaus. De dove Nancy en haar tolk Heidi ontvangen de culinaire redder in nood Piet Huysentruyt. Nancy's roomsaus is te flauw en de scampi's smaken nogal bloemig. Piet leert haar dat ze grotere scampi's nodig heeft voor een lekkere saus en dat ze de bloem moet vervangen door water, droge witte wijn en groentebouillon. - Eclairs. Herman wil eclairs maken, maar de vulling is versuikerd en gekabbeld en de chocolade ziet er zwart uit. Piet krijgt tranen in de ogen van het lachen wanneer hij de misbaksels van Herman ziet.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 28 mei, 17u05 - 17u40.

Moambe. In haar kindertijd heeft Darline drie jaar in Afrika gewoond en daar heeft ze moambe leren eten. Vandaag is ze nog altijd dol op dit stoofpotje, maar ze kan het niet bereiden. De kip is uitgedroogd, de saus is te vet en wil bovendien niet binden. Kortom, ze eindigt met soep in plaats van met een stoofpotje. - Artisjokken koken. Karen is dol op artisjokken met een dipsausje. Het probleem zit bij de vezels, die niet willen loskomen waardoor het een groot gepruts aan tafel is. - Banaan en ananas op de barbecue. De vrienden van Ruben eten graag geflambeerde banaan en ananas op de barbecue. Hij eindigt echter telkens met verbrand fruit.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 28 mei, 17u40 - 18u15.

Saus met dobbelsteentjes van tomaten. Piet Huysentruyt start het nieuwe seizoen van 'SOS Piet' in de keuken van zijn moeder. Zij heeft op restaurant een lekker sausje met dobbelsteentjes van tomaten gegeten. Ze heeft dit meteen thuis geprobeerd, maar is met een mousse geëindigd. - Rijstkroketten. De rijstkroketten van Yvonne vallen uit mekaar en dat is niet de bedoeling. - Appeltaart. Juf Marie-Jeanne heeft samen met haar leerlingen appeltaart gebakken, maar dat is een fiasco geworden, want de taart zakt als een pudding in mekaar en het deeg is niet voldoende gebakken. Piet is niet verrast dat het fout is gegaan, want de juf weegt de ingrediënten niet af.

Herhaling

SOS Piet

VTM GOLD | Culinair magazine | zondag 28 mei, 18u15 - 18u45.

Fajitas. Fajitas zijn Mexicaanse pannenkoeken met krokante groentjes en kip. Carolina heeft geprobeerd om dit gerecht te bereiden, maar het is over de hele lijn mislukt. - Rabarberconfituur. Lieve heeft een mail naar Piet gestuurd omdat haar rabarberconfituur veel te lopend is. - Aalsterse vlaai. Meester Yvan en zijn leerlingen hebben Aalsterse vlaai gebakken, maar die is mislukt. De taart is te zoet en zodanig slap dat er geen punten gesneden kunnen worden.

Herhaling