TV-Gids

zondag, 04 december 2022

House, M.D

House, M.D

VTM 2 | Dramaserie | zondag 04 dec, 15u55 - 16u50.

met Hugh Laurie, Omar Epps, Jesse Spencer en Jennifer Morrison

House krijgt een voorstel van Tritter: als hij toegeeft verslaafd te zijn aan pijnstillers en zichzelf aanmeldt in een rehabilitatiekliniek, wordt er geen verder gevolg gegeven aan het politieonderzoek dat tegen hem loopt. Een veroordeling kan House missen als kiespijn. Ondanks de dreiging van een gevangenisstraf en een mogelijke schorsing van zijn dokterslicentie, blijft House echter zijn onschuld verdedigen: hij stuurt de agent wandelen. House onderzoekt een 15-jarig meisje met dwerggroei, dat aan mysterieuze longproblemen lijdt. Maar nog voor hij haar kan onderzoeken, wordt hij door Cuddy aan de kant geschoven. Zolang House de deal van Tritter niet aanvaardt, mag hij geen enkel onderzoek meer uitvoeren en krijgt hij geen pijnstillers meer. Maar wanneer de toestand van het meisje snel achteruit gaat, moet Cuddy op haar stappen terugkeren: ze smeekt House om hulp.

Herhaling

House, M.D

VTM 2 | Dramaserie | zondag 04 dec, 16u50 - 17u50.

met Hugh Laurie, Omar Epps, Jesse Spencer en Jennifer Morrison

House en zijn collega's onderzoeken Derek Hoyt, een brandweerman die last heeft van desoriëntatie en voortdurend beeft. House vermoedt dat de aandoening een hormonale oorsprong heeft en begint een behandeling om de mannelijke menopauze tegen te gaan. Maar Hoyt reageert allergisch op de hormooninjecties en krijgt een woede-uitbarsting die Cameron bijna fataal wordt. Ondanks de ernst van de zaak ziet House zich genoodzaakt het onderzoek voorlopig uit handen te geven: hij laat zich opnemen in een rehabilitatiekliniek. Terwijl hij afkickt van zijn verslaving aan pijnstillers, houden Chase, Foreman en Cameron hem op de hoogte van Hoyts toestand. Het gaat van kwaad naar erger met hun patiënt: hij wordt getroffen door een reeks hartaanvallen.

Herhaling

House, M.D

VTM 2 | Dramaserie | zondag 04 dec, 17u50 - 18u45.

met Hugh Laurie, Omar Epps, Jesse Spencer en Jennifer Morrison

Cuddy vindt dat House bij haar in het krijt staat en wil dat hij meer in de polikliniek werkt. House probeert daar op alle mogelijke manieren onderuit te komen. Tijdens zijn spreekuur krijgt hij immers voortdurend mensen over de vloer met allerlei banale kwaaltjes. Hij ontdekt dat één van zijn patiëntes werd verkracht. Hij vraagt Cuddy om een psycholoog in te schakelen, maar daar wil de vrouw niet van weten. Ze wil haar verhaal enkel doen tegen House.

Herhaling

House, M.D

VTM 2 | Dramaserie | zondag 04 dec, 18u45 - 19u45.

met Hugh Laurie, Omar Epps, Jesse Spencer en Jennifer Morrison

Tiener Stevie Lipa komt tijdens een vrijpartij in zijn wagen in ademnood. Bij een scan in het Princeton Plainsboro-ziekenhuis komen er onverklaarbare interne bloedingen aan het licht. Terwijl House en zijn team op zoek gaan naar de oorsprong van deze bloedingen, ontdekken ze dat hun jonge patiënt afkomstig is uit een zigeunerfamilie. Wanneer Stevies ouders vernemen dat hun zoon ernstig ziek is, weigeren ze hem te laten behandelen met moderne geneesmiddelen. Ondertussen vecht House een verbeten strijd uit met de nieuwe researcher van het ziekenhuis, Julie Whitner. Als rolstoelpatiënte heeft zij recht op een parkeerplaats dichtbij de ingang. Hierdoor moet House zijn vertrouwde plekje afstaan en dat zint hem helemaal niet.

Herhaling