TV-Gids

zondag, 07 juni 2020

Komen Eten

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 07 jun, 17u15 - 17u55.

met Herman Verbruggen

Sandra is een sportieve dame en kiest bijgevolg voor een gezond menu, want niemand zegt dat gezonde voeding niet lekker kan zijn. Sandra werkt in een magazijn vol auto-onderdelen, ze is het dus gewend om haar mannetje te staan. Als voorgerecht tovert Sandra gegrilde tonijn met tomatade en quinoasalade op tafel, als hoofdgerecht had ze aan varkenshaasje in biermarinade gedacht, en afronden doet ze met een papillot van warm fruit en ijs. Tussendoor mogen de gasten die dat willen een duik nemen in Sandra's jacuzzi en heeft ze nog een optreden van niemand minder dan Chris Corn voorzien.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 07 jun, 17u55 - 18u40.

met Herman Verbruggen

De 32-jarige Kevin uit Heldergem bij Haaltert werkt lange dagen als zelfstandig elektricien. Gelukkig kan hij altijd rekenen op zijn vrouw om voor een lekkere maaltijd te zorgen. Behalve wanneer er wordt gebarbecued, want dan is Kevin de chef in huis. Hij heeft bewust geen speciale of dure barbecue in huis gehaald, want een echt goeie barbecuër kan ook goed grillen op een gewone barbecue, aldus de gastheer van vanavond. Tijdens de voorbereiding verdwijnen opvallend veel gerechten in de oven om al even voor te garen, benieuwd wat de andere kandidaten daarvan vinden. Kevins bedoeling is om zijn gasten veel drank te serveren, zodat ze zich zeker amuseren.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 07 jun, 18u40 - 19u20.

met Herman Verbruggen

Steven (33) uit Ichtegem werd met zijn barbecueteam tweede op het Belgisch Kampioenschap. In de categorie 'rundsvlees' werden ze zelfs Belgisch Kampioen. Binnen het team is Steven materiaalmeester en vooral gespecialiseerd in 'kip'. Ook in deze barbecue-editie van Komen Eten zal Steven zeker zijn ei kwijt kunnen. In de zomermaanden leeft hij in zijn tuin en aan barbecuetoestellen heeft hij met acht stuks geen gebrek. Het mag duidelijk zijn: de gasten van Steven mogen zich vanavond aan enkele culinaire hoogstandjes verwachten. Zo krijgen ze onder andere in wodka en rode biet gemarineerde zalm op hun bord en mogen ze hun tanden zetten in picanha van Black Angus, chimichurri en een lekkere Hasselbackaardappel.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zondag 07 jun, 19u20 - 20u05.

met Herman Verbruggen

Wie in Torhout barbecue zegt, zegt Daniel en wie Daniel zegt, bedoelt barbecue. Door zijn 71 lentes is de gastheer van vanavond misschien niet meer zo goed te been, maar vlees roosteren kan hij nog als de beste. Barbecue is voor Daniel een passie, een stuk van zijn leven. Dat heeft hij eerder deze week niet helemaal kunnen verstoppen, de verwachtingen zijn dus hooggespannen. Daniel heeft een heus barbecueatelier in zijn tuin gebouwd, met een openluchtkeuken en een eetruimte waar de gemiddelde Vlaamse feestzaal jaloers op zou zijn. Aan barbecues ook geen gebrek, de meeste exemplaren bovendien helemaal zelf ontworpen en in elkaar geknutseld. Het pronkstuk van Daniel is misschien wel de bodygrill, waarmee hij furore maakte op nationale en internationale barbecuewedstrijden en zelfs buitenlandse pers haalde. Niet alle Komen Eten-gasten van Daniel kennen zijn reputatie, maar Steven weet dat hij bij de Grillmaster Of The World 2005-2006 mag aanschuiven. Behalve lekker eten en drinken heeft Daniel ook nog een accordeon voorzien, die uit zichzelf muziek speelt.

Herhaling