TV-Gids

dinsdag, 13 december 2022

Hitler's Last Stand

Hitler's Last Stand

NATGEOGRAFIC | Documentairereeks over hoe aanhangers van Hitler tot de laatste dagen vochten tegen de geallieerden | dinsdag 13 dec, 22u00 - 23u00.

Na maandenlange gevechten in Europa trekken Amerikaanse troepen eindelijk Duitsland binnen om Hitlers oorlogsmacht te vernietigen en de beruchte verdedigingswerken van de Siegfriedlinie tegen te komen. Met hun zinnen gezet op de stad Aken, moeten de Amerikanen twee rijen bunkerversterkingen doorbreken om de oude hoofdstad te veroveren.

Hitler's Last Stand

NATGEOGRAFIC | Documentairereeks over hoe aanhangers van Hitler tot de laatste dagen vochten tegen de geallieerden | dinsdag 13 dec, 23u00 - 00u00.

In oktober 1944 vecht een regiment van gescheiden Japanse Amerikaanse soldaten om een omsingeld Amerikaans bataljon te redden in de steile, met boobytraps omgeven bossen van de Vogezen. Nu de nazi's dichterbij komen en de voorraden opraken, zoeken de Nisei-soldaten de grenzen op om hun wapenbroeders te bereiken. Het zal meer dan vijftig jaar duren voordat hun moed volledig wordt erkend.