TV-Gids

woensdag, 27 mei 2020

Universiteit van Vlaanderen

Universiteit van Vlaanderen

EEN | Populairwetenschappelijk programma waarin wetenschappers inzichten uit hun vakgebied delen | woensdag 27 mei, 11u25 - 11u40.

Wie kent het niet: 's avonds véél te lang tv-kijken, 's morgens véél te moe wakker worden en vastbesloten zijn 's avonds extra vroeg te gaan slapen en dan ga je 's avonds toch wéér te laat slapen. Hoe is dat toch mogelijk dat we er niet in slagen die ochtendlijke goeie voornemens 's avonds uit te voeren? Liese Exelmans doet onderzoek naar ons mediagebruik en weet stilaan hoe het komt én wat we eraan kunnen doen!

Teletekst

Universiteit van Vlaanderen

EEN | Populairwetenschappelijk programma waarin wetenschappers inzichten uit hun vakgebied delen | woensdag 27 mei, 11u40 - 12u00.

Er bestaan nog heel wat misverstanden over gebarentaal. Bijvoorbeeld dat gebarentaal een beperkte woordenschat heeft, of dat je in gebarentaal niet over gevoelens kan praten. En zo ook dat Nederlandse doven en Vlamingen elkaar even goed verstaan als horenden. Niet dus! Prof. dr. Myriam Vermeerbergen wil met veel plezier al deze vooroordelen de wereld uithelpen. En ze doet dit niet alleen, maar samen met Kristof De Weerdt - die doof geboren is. En nee, het geluid van je computer is op minuut 15 niet plots stuk. Zoek voor je dit college bekijkt even op hoe je een applaus geeft in de doventaal.