SPONSORING & EVENTS

Met Het Belang van Limburg willen we deel uitmaken van het dagelijkse leven van de Limburgers. We verstevigen graag de band met onze lezers en surfers door aanwezig te zijn in hun sociale leven, in het straatbeeld en bij belangrijke sport, culturele of vrijetijdsevenementen in Limburg.

Daarom bieden we ondersteuning aan zowel grote als kleine Limburgse evenementen. Gezien het grote aantal aanvragen op jaarbasis zijn we wel verplicht om een duidelijke lijn te trekken in ons sponsoringbeleid. Hieronder geven we een antwoord op de meest voorkomende vragen:

Themadag rond de krant

In de klas/jeugdbeweging/... organiseren we een themadag rond de krant. Kunnen wij vlaggen of ander promomateriaal lenen?

Als krant hechten we veel belang aan onderwijs en de jeugdwerking. We stellen graag wat promomateriaal (vlaggen/spandoeken) ter beschikking van jullie themadag. U mag een aanvraag versturen naar magazijn@mediahuis.be met daarin alle details en jullie contactgegevens.

Tentjes en promomateriaal

Voor ons evenement zijn we nog op zoek naar tentjes en promomateriaal om onze terreinen aan te kleden, kan ik dit bij Het Belang van Limburg uitlenen?

Het Belang van Limburg beschikt over een beperkt aantal tentjes en promomaterialen om organisaties logistiek te ondersteunen, deze zijn onderverdeeld in verschillende pakketten. Indien u interesse heeft in onze promomaterialen mag u onderstaand formulier invullen en aanduiden welk pakket u wenst op te nemen. Indien de materialen beschikbaar zijn ontvangt u van ons een bevestigingsmail met de nodige details inzake de afhaling te Hasselt.

Aanvraag indienen
Aankondiging via advertenties

We zouden graag ons event/project aankondigen via advertenties in Het Belang van Limburg, hoe gaat dit in zijn werk?

Eerst en vooral moet je event voldoen aan onze sponsoringvoorwaarden:

  1. Het event moet in Limburg plaatsvinden.
  2. Het Belang van Limburg krijgt exclusiviteit als dagblad.
  3. Het evenement of de activiteit moet bijdragen aan het imago en de commerciële objectieven van Mediahuis en haar merken. Het evenement en de voorgestelde return moeten passen binnen de marketing- en sponsorstrategie van Het Belang van Limburg.
  4. De sponsoraanvraag moet uiterlijk 3 maanden voor de datum van het evenement ingediend zijn via onderstaand formulier.

Indien jullie project voldoet aan onze sponsoringvoorwaarden nemen we contact op en plannen we een afspraak in om de nodige zaken af te stemmen. Indien we tot een overeenkomst komen stellen we een mediapakket ter beschikking ter aankondiging van jullie event. Ruimte die je zelf kan inplannen en waarvoor je zelf aankondigingen kan opmaken. Logistiek helpen we jullie graag verder met de nodige promotiematerialen ter aankleding van jullie event.

Belangrijk voor Het Belang van Limburg is natuurlijk de aangeboden return van de organisatie. We spreken hier over logovermelding, hospitality, visibiliteit ter plaatse en exclusiviteit. Cruciale return is een cash-investering van de organisatie in onze krant. Jullie organisatie kan namelijk mediaruimte verkrijgen aan interessante sponsoringtarieven. Het gevraagde bedrag staat in verhouding met de waarde van het mediapakket dat we voorzien. Als alles duidelijk is maken we een sponsorruil op met daarin een oplijsting van de gemaakte afspraken.

Aanvraag indienen
Financiele sponsoring

We zijn voor ons event op zoek naar financiële sponsoring, kan ik hiervoor terecht bij HBVL?

Omwille van de massa aanvragen voor steun of promotionele medewerking die wij wekelijks ontvangen kunnen we niet ingaan op verzoeken voor financiële sponsoring.

Onderleggers, tombolaprijzen, gadgets

Mijn sportclub of vereniging organiseert een eetavond/tombola/event. Kan ik bij HBVL onderleggers, tombolaprijzen of gadgets aanvragen?

Onze krant ontvangt erg veel aanvragen tot steun van de meest uiteenlopende initiatieven en manifestaties. Het is voor ons onmogelijk om op al deze vragen in te gaan gezien onze voorraad gadgets en prijzen erg geslonken is doorheen de jaren. We wensen dan ook een eerlijke lijn te trekken in het behandelen van deze aanvragen met resultaat dat we hier geen positief gevolg meer aan kunnen geven. We zijn ervan overtuigd dat je begrip hebt voor deze beslissing en wensen jullie alle succes toe met de organisatie van jullie project.