HBvL Podcast

In de ban van de wolf

Al meer dan twee jaar is Limburg in de ban van de wolf. De komst van wolvin Naya in 2018 zorgde voor een felle polarisering in onze provincie. De omgang van de mens met het welhaast mythische roofdier liep niet van een leien dakje. In mei vorig jaar werd Naya vermoord. En meer nog dan haar komst, bracht haar dood een ongeziene emotionaliteit met zich mee. Voor- en tegenstanders van de nieuwe inwijkeling lieten van zich horen en sommigen gingen daarin erg ver: bedreigingen, verdachtmakingen, een heuse omerta en een fors tipgeld om de dader op te sporen. Het is een verhaal dat nog niet ten einde is, maar dat intussen wel in een finale fase is aanbeland.

In deze driedelige podcast In de ban van de wolf: wie vermoordde Naya? schetsen we samen met getuigen, experts en betrokkenen nauwgezet het verhaal van de Limburgse wolvin.

In de ban van de wolf
In de ban van de wolf

Beluister de meest recente aflevering

Beluister deze podcast ook onderweg met onze app.

De journalisten

Mireille Maes

Mireille Maes (47) werkt al meer dan 20 jaar bij Het Belang van Limburg. Het nieuws over de Limburgse natuur en in het bijzonder de dieren zijn haar favoriete onderwerpen. De wolf stond in haar reportagereeks over de ‘Limburgse Big Five’ al aangevinkt als ‘in aantocht’. Intussen is hij/zij samen met de bever, de otter, het everzwijn, het edelhert helemaal terug van weggeweest.

Mireille Maes
Kato Poelmans

Kato Poelmans

Kato Poelmans (25) heeft in 2020 twee jaar op de HBvL-teller staan. Is daarmee de benjamin van deze podcast. Neemt als online redacteur de website en app onder haar hoede. Heeft een lieve kat met de naam Guusje, maar dat is een tijger, geen wolf.

Kato Poelmans

Stijn Meuris

Stijn Meuris (55) heeft 11 jaar als journalist gewerkt voor Het Belang Van Limburg, en schrijft nadien al 20 jaar de wekelijkse fotocolumn Beeldspraak. Hij is zanger/tekstschrijver (oa voor Noordkaap en Monza) en trekt regelmatig de zalen in met lezingen en met ‘Tirade'. Is zelf een frequent luisteraar van podcasts over geschiedenis, forteana, wetenschap en populaire cultuur.

Stijn Meuris

Lees alles over de wolf in Limburg