Krant in de klas

Nieuws in de klas

Bezoek TVL en Het Belang van Limburg of de drukkerij in Beringen

Hoe ziet de studio van TVL eruit? Wie beslist welk artikel online of in de krant komt? En hoe ziet de toekomst van de krant eruit? Dit alles en nog veel meer ontdek je tijdens je bezoek aan Mediahuis Hasselt. Onze gids dompelt je onder in de wereld van deze Limburgse nieuwsmerken. En onze journalisten beantwoorden graag al jullie vragen.

Of breng met je klas een bezoek aan Coldset Printing Partners, de grootste krantendrukkerij van ons land. Naast Het Belang van Limburg wordt er ook Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen gedrukt. Je ziet van dichtbij hoe indrukwekkend groot zo’n krantenpers wel is en hoe de kranten van morgen in een razend tempo voorbij snellen, op weg naar de ontbijttafel.

» Klik hier voor meer info


Hoe krijg ik een journalist in de klas?

Heel eenvoudig. Vul vandaag nog het aanvraagformulier in en de redactie bekijkt de mogelijkheden. Vermeld naast je eigen naam en contactgegevens ook die van je school ... en vergeet zeker niet je voorkeurdag!

Opgelet: de aanvraag moet minimum 3 weken op voorhand worden ingediend!

» Klik hier voor het aanvraagformulier

Scholenquiz

Elke woensdag organiseert Het Belang van Limburg in samenwerking met Hogeschool PXL een scholenquiz. Het is een quiz met 15 meerkeuzevragen met nieuws van de voorbije week. De quiz is voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs en de eerste graad secundair. Je kan online deelnemen aan de quiz via www.hbvl.be/scholenquiz. Elke woensdag om 10u ontvang je ook een mail met een pdf met de vragen en de oplossingen. Neem je graag deel met je klas, stuur dan een mailtje naar quiz@hetbelangvanlimburg.be dan bezorgen we je alle info.