Veelgestelde vragen over Het Belang van Limburg op smartphone of tablet

HBvL op smartphone of tablet Abonnementen Technisch iTunes

DE APPLICATIE

Is de applicatie gratis? 
De applicatie en alle updates die later zullen volgen zijn gratis te downloaden via de App Store of Play Store. Je moet een account hebben voor de App Store of Play Store. Na installatie van de applicatie kan je de krant downloaden. Om kranten te downloaden, moet je een zesdaags abonnement hebben of een los exemplaar kopen.

Ik vind het applicatie icoon niet terug op mijn iPad of iPhone. 
Na het downloaden van de applicatie uit de App Store, wordt de applicatie in Newsstand / Kiosk op uw iPad of iPhone geplaatst. Newsstand / Kiosk is enkel beschikbaar vanaf iOS5. Vanaf iOS9 zal de app in een mapje / folder verschijnen met de naam 'Newsstand', er is na deze update geen 'kiosk' meer.
Na het downloaden van de applicatie uit de Google Play Store, wordt het icoon tussen je applicatie iconen geplaatst. Mogelijks staat het op een volgende pagina. 

Op welk type tablet of smartphone werkt de applicatie? 

iOS:
De vernieuwde tabletkrant van Het Belang van Limburg kan je lezen op iPad of iPhone met een besturingssysteem vanaf iOS 8, maar voor optimaal gebruik wordt iOS 10 aangeraden.

Android:
De applicatie werkt op Android tablets met Android OS 4.2. Toestellen met een schermdiagonaal van 7’’, 10" en smartphones worden ondersteund. Een minimum resolutie van 960x720 is vereist.  Voor optimaal gebruik wordt Android 5.x aangeraden.
 
Naar boven

Het Belang van Limburg op tablet en smartphone

Is de inhoud van de gedrukte versie en de digitale versie dezelfde? 
De tabletkrant verschilt licht van inhoud met de gedrukte versie van de krant. Sommige rubrieken worden niet overgenomen. Er wordt wel extra inhoud toegevoegd zoals onder andere spaarkaarten, extra foto’s en video’s.

Kan ik alle edities van de GoedNieuwsKrant of De Buurtkrant digitaal lezen? 
De edities van de GoedNieuwsKrant en de 7 edities van de Buurtkrant zijn beschikbaar op smartphone en tablet. Je krijgt op eerste zicht enkel de editie van jouw postcode te zien. Wil je de edities van een andere regio bekijken? Dan kan dat natuurlijk ook. Door op het menu, links bovenaan te klikken en nadien op 'Regio aanpassen'. Daar kan je een andere postcode ingeven. 

Zijn alle bijlagen beschikbaar? 
Alle bijlagen die gemaakt en gedrukt worden door Het Belang van Limburg kunnen ook gedownload worden. Vaste bijlagen zijn het sportkatern en de TV-pagina's van de krant.
Deze en alle andere bijlagen kunnen afzonderlijk en kosteloos worden gedownload door op de knop 'Bijlagen' rechts bovenaan het scherm te drukken wanneer je in de krant zit.
Er verschijnt een menu met de beschikbare bijlagen.
Je kan je bijlagen ook bereiken door op het hamburgericoon links boven te drukken.
Speciale edities zoals een digitaal fotoboek of een digitale strip, zijn ook bereikbaar via het hamburgericoon links boven. Ze bevinden zich onder het tabblad "Extra".
Bijlagen die niet gemaakt of gedrukt worden door Het Belang van Limburg kunnen niet afzonderlijk worden gedownload.

Kan ik ook door de krant bladeren? 
Uiteraard! Je kan via het menu linksbovenaan kiezen voor papieren of digitale weergave. Als je kiest voor papieren weergave kan je pagina per pagina bekijken, zoals je dat ook kan in de papieren versie van de krant. In de digitale weergave zijn de artikels onderverdeeld in een handig kolomoverzicht dat meer leescomfort biedt.  
Je kan op verschillende manieren door de krant bladeren.

  • Bovenaan het scherm zie je verschillende katernbenamingen. Tap op het katern naar keuze om hier automatisch naar toe te springen. 
  • Als je van links naar rechts swipet verschijnt er onderaan het applicatiescherm een slider. Beweeg de slider van links naar rechts snel door de pagina's te bladeren. Je krijgt telkens een kleine preview van deze pagina te zien.

Kan ik de krant in landscape en portrait lezen? 
Je kan zowel de papieren als de digitale versie van de krant op tablet in landscape en in portrait modus lezen.
Kan ik eerder gedownloade kranten nog teruglezen? 
Kranten die je hebt gedownload worden maximaal 30 dagen bijgehouden. U kan alle kranten raadplegen via de knop 'Archief', die knop vind je rechts bovenaan je scherm terug. 
Zodra je op een krant tapt, wordt deze geopend. Deze hoeft dus niet opnieuw gedownload of betaald te worden. Via 'Instellingen > Download & archivering' kan je zelf bepalen hoelang je gedownloade kranten wil bijhouden. Dit kan minimum 1, maximum 30 dagen.

Kan ik niet gedownloade kranten en bijlagen nadien nog downloaden? 
Niet gedownloade kranten kunnen nog steeds gedownload worden via 'Archief'. Kranten blijven tot 30 dagen beschikbaar.

Kan ik Het Belang van Limburg ook in het buitenland downloaden? 
Je kan de krant overal downloaden waar u beschikt over een toegankelijke en goede WIFI verbinding.
De snelheid van het downloaden is afhankelijk van de kwaliteit van de WIFI verbinding.
Wij raden je aan de krant te downloaden via WIFI. De krant kan ook gedownload worden via 3G, maar dit duurt langer en is ook duurder. De kosten voor de 3G verbinding betaal je zelf.

Naar boven

Abonnementen

Wie kan de applicatie van Het Belang van Limburg downloaden? 
Iedereen kan de applicatie van Het Belang van Limburg downloaden, maar om een publicatie te downloaden, dien je aan een van onderstaande voorwaarden te voldoen:
- Je beschikt over een 6 daagsabonnement
- Je beschikt over een digitaal abonnement op Het Belang van Limburg
- Je beschikt over een weekabonnement via iTunes
- Je een los exemplaar koopt via iTunes of in de App Store

Kan ik de krant gratis lezen als print abonnee? 
Indien je beschikt over een 6 daagsabonnement krijg je het digitaal abonnement gratis bij je lopend krantenabonnement.
Om de krant digitaal te kunnen lezen moet je over een digitale login beschikken.  Klik hier indien je deze wenst aan te maken met behulp van je klantennummer. Indien je niet beschikt over een 6 daagsabonnement moet je een afzonderlijk digitaal abonnement afsluiten, koop je een los exemplaar via iTunes of de Play Store of neem je een weekabonnement via iTunes.

Ik ben abonnee van de krant en krijg geen toegang tot de digitale krant. 
Om de krant op iPad of iPhone te kunnen downloaden moet je een digitaal account hebben (e-mailadres + wachtwoord). Je kan hier je account makkelijk en snel aanmaken met behulp van je klantnummer.

Ik ben geregistreerd bij Het Belang van Limburg maar heb geen abonnement op de krant. Kan ik toch een abonnement nemen op de digitale krant van Het Belang van Limburg? 
Je kan een digitaal abonnement op de krant nemen of een los exemplaar of weekabonnement kopen via iTunes of een los exemplaar via de Play Store.  

Ik heb een abonnement op de online krant van Het Belang van Limburg. Kan ik de krant digitaal lezen? 
Wanneer je een abonnement op de online krant van Het Belang van Limburg, heb je met dezelfde inloggegevens toegang tot de krant op smartphone en tablet.  Je hoeft enkel de applicatie te downloaden en je aan te melden.  Je kan je met hetzelfde emailadres op maximaal 3 toestellen aanmelden. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan hier.

Ik ben geen abonnee van de krant en ben niet geregistreerd bij Het Belang van Limburg. Kan ik de applicatie gebruiken? 
Je kan een digitaal abonnement op de krant nemen of een los exemplaar of weekabonnement kopen via iTunes of via de Play Store.

Ik onderbreek mijn printabonnement. Kan ik de krant nog downloaden op smartphone of tablet? 
Wanneer je je printabonnement onderbreekt, blijft je digitaal abonnement doorlopen. Je kan de krant dus blijven downloaden op smartphone of tablet. Enkel wanneer je je printabonnement voor onbepaalde tijd onderbreekt wordt ook je digitaal abonnement onderbroken.

Kan ik mijn digitaal abonnement onderbreken? 
Indien je beschikt over een digitaal abonnement kan je je abonnement onderbreken. Je hebt tijdens deze periode geen toegang tot de digitale krant.

Naar boven

technisch

Hoe kan ik de krant downloaden? 
Om een krant te downloaden, tap je onderaan op de knop 'Download'. De download van de krant van de dag zal automatisch starten als je bent ingelogd. Eens de krant gedownload is, kan je kosteloos alle andere edities en bijlagen downloaden.

De download is onderbroken. Kan ik de volledige krant later nog downloaden? 
Wanneer het downloaden onderbroken wordt, gaat deze automatisch verder zodra er opnieuw een internetverbinding beschikbaar is. De krant wordt slechts één maal aangerekend (indien aangekocht via iTunes).

Het downloaden duurt lang. Wat loopt er mis? 
De snelheid van downloaden hangt af van de grootte van de krant en van uw internetverbinding: WIFI of 3G. De gemiddelde krant is 80MB groot (zaterdagkranten zijn groter). Wij raden je aan de krant te downloaden via WIFI. De krant kan ook gedownload worden via 3G. Dit duurt langer en is ook duurder. De kosten voor de 3G verbinding betaal je zelf.

De krant wordt automatisch gedownload. Kan ik dit afzetten? 
Je kan automatisch downloaden uitschakelen via instellingen > applicaties > Het Belang van Limburg.

Wanneer is de krant beschikbaar? 
De krant is 's ochtends beschikbaar vanaf 6u30.

i-tunes

Ik wil een iTunes abonnement 
Je kan binnen de applicatie een weekabonnement nemen op de krant via iTunes. Indien je hiervoor kiest, ga je een contract aan met iTunes (Apple).
De looptijd van dit abonnement bedraagt 1 week en wordt na het verstrijken van deze termijn automatisch verlengd.
De prijs van het abonnement wordt automatisch via uw iTunes account verrekend.

Mijn weekabonnement via iTunes vernieuwt automatisch. Hoe kan ik dit stopzetten? 
Het abonnement stopzetten kan tot 24 uur voor het verstrijken van de looptijd van je weekabonnement.
- Open de App Store vanop je iPad of iPhone en tap op 'uitgelicht'.
- Scroll naar de onderkant van de pagina en tap op de Apple ID button links onder (hiervoor moet je ingelogd zijn in de App Store).
- Tap op 'Bekijk account', vul je paswoord in en tap op OK.
- Scroll naar beneden tot 'Beheer abonnementen'.
- Tap op de applicatie van Het Belang van Limburg en schakel 'Automatisch hernieuwen' uit en bevestig de pop-up boodschap.
Je kan het iTunes abonnement ook stopzetten via je computer
- Klik op 'Account'
- Ga naar 'Beheer abonnementen'
- Het Belang van Limburg
- Zet 'Automatisch hernieuwen' uit

Het abonnement wordt in beide gevallen stopgezet als de actieve periode verlopen is.

Kan ik een los exemplaar kopen? 
Je kan binnen de applicatie een los exemplaar van de krant kopen via iTunes.
- Los exemplaar dagkrant op weekdagen : €1,09
- Los exemplaar zaterdagkrant: €2,29

De verrekening gebeurt automatisch via je iTunes account.

Naar boven