Joegoslavische kern voor Zwitserland/Slovenië

BELGRADO -

De Joegoslavische bondscoach Djoric heeft zondag met zijn selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland en Slovenië een mix van jonge en oudere spelers bekendgemaakt. Steraanvaller Predrag Mijatovic en middenvelder Dragan Stojkovic zijn er deze keer echter niet bij. Op 24 maart ontvangen de Joegoslaven Zwitserland in Belgrado. Vier dagen later trekken de Joego's naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

Bart Vdm/AP

Djoric riep wel de ervaren verdedigers Sinisa Mihajlovic van Lazio Roma en Miroslav Djukic van Valencia op. Middenvelder Vladimir Jugovic (Inter) en spits Savo Milosevic (Parma) zijn er ook bij. Djoric dacht deze keer ook de jeugdige spelers en riep Dejan Stankovic (Lazio) en Mateja Kezman (PSV) op. Verder omvat de kern meerdere spelers uit de eigen competitie. Zo zijn doelmannen Aleksandar Kocic en Zarko Lucic en verdediger Goran Bunjevcevic van Rode Ster Belgrado ook opgeroepen.

Joegoslavië speelt in de Europese Groep 1 nog tegen Rusland, Luxemburg en de Faroëreilanden. De Balkanstaat speelde totnogtoe slechts één WK-kwalificatieduel. In september 2000 werd er met 0-2 gewonnen in Luxemburg.

Doelmannen:

Aleksandar Kocic (Rode Ster Belgrado)

Zarko Lucic (Rode Ster Belgrado)

Verdedigers:

Zoran Mirkovic

Dejan Stefanovic

Miroslav Djukic (CF Valencia/SPA)

Sinisa Mihajlovic (Lazio Roma/ITA)

Goran Bunjevcevic (Rode Ster Belgrado)

Middenvelders:

Nikola Lazetic

Milan Obradovic

Vladimir Jugovic (Inter Milaan/ITA)

Predrag Djordjevic

Slavisa Jokanovic

Dejan Stankovic (Lazio Roma/ITA)

Vladimir Ivic

Igor Duljaj

Aanvallers:

Savo Milosevic (AC Parma/ITA)

Darko Kovacevic (Juventus Turijn/ITA)

Goran Drulic

Mateja Kezman (PSV Eindhoven/NED)