Verslag Aalst - Moeskroen

AALST -

De goede indruk die Aalst de voorbije weken tegen Genk en Gent liet, heeft het zondagmiddag tegen Moeskroen nadrukkelijk bevestigd. Een zwak Moeskroen kon enkel in de openingsfase van de partij wat dreigen. Het jeugdige Aalst streed met een groter hart dan Moeskroen en dat gaf bij de afrekening de doorslag. Aalst won verdiend en deed hiermee een gouden zaak in het teken van het behoud. Moeskroen daarentegen zal door dit niet ingecalculeerd verlies zijn doelstelling (Europees voetbal) stilaan moeten bijstellen.

2'

Kujovic komt gepast uit op een doorbraak van Jestrovic.

27'

Filipovic tikt een te verre voorzet van Aelbrecht tot bij Reigel, die beheerst afwerkt: 1-0.

29'

De Vleeschauwer knalt pal op Kujovic.

32'

Op voorzet van Marcin Zewlakow kopt Jestrovic naast.

54'

Afstandschot van Vidovic gaat naast.

68'

Van Den Bossche zondert Thiebaut af voor doel, maar de Aalsterse spits besluit naast.

82'

Marcin Zewlakow knalt open kans hoog over.

88'

Jestrovic knalt over.

Doelpunt:

27' Reigel 1-0

Scheidsrechter:

Peter Vervecken

Gele kaarten:

De Vleeschauwer (fout), Teklak (fout), Michal Zewlakow (fout)

Toeschouwers:

4.000

AALST:

Kujovic - Kestens, Temmerman, Arts, De Saedeleer, Rogerio - Aelbrecht (60' Rigaux), Reigel, Filipovic (89' Etchi) - Van Den Bossche en Thiebaut (70' De Wilde)

MOESKROEN:

Vandoorne - Teklak, Michal Zewlakow, Vidovic, Casto - De Vleeschauwer, Ladon (65' Lawaree), Mitrovic (75' Dugardein), Martic - Marcin Zewlakow en Jestrovic

Hugo Broos: "We zullen de zaken wat moeten bijstellen"

Hugo Broos was ontgoocheld over zijn manschappen, maar prees het Aalst van Wim De Coninck. "Een totaal verdiende zege voor Aalst," brieste hij uit. "Ik wil zeker geen excuses inroepen voor dit onverwachte verlies. Akkoord, het veld was niet in ons voordeel, maar ik wil dat zeker niet aangrijpen voor ons falen. Aalst streed met een groter hart dan wij. Enkel in de eerste 20 minuten deden mijn manschappen wat ze moesten doen. Nadien verzuimden ze hun taken. We leden te veel balverlies door onnodig te dribbelen. Op dit zware veld waren die dribbelacties zeker niet opportuun. Je moest gewoon de bal het werk laten doen en dat deden we niet. We zijn gewoonweg tekort geschoten vandaag en dat is enorm pijnlijk. Na onze zwakke prestatie van vorige week tegen Mechelen en dit verlies zullen we de zaken wat moeten bijstellen. We zullen de lat wat lager moeten leggen."