Agfa stapt niet uit fotoproductie

Print
MORTSEL - Agfa-Gevaert denkt er voorlopig niet aan zijn afdeling traditionele fotoproductie te verkopen. De Mortselse fotogroep reageert daarmee op de indruk die vorige week op zijn minst was ontstaan naar aanleiding van een interview in een Duitse krant. Volgens Agfa zal alles afhangen van de gehele marktevolutie
BR>"Er zijn momenteel geen concrete plannen om uit de film-business te stappen of de productie stil te leggen", aldus een mededeling van de directie. "Het is op dit ogenblik niet te voorspellen in hoeverre de klassieke film zal vervangen worden door de mogelijkheden van digitale beeldopname. Agfa wees in 2000 nog op een lichte stijging bij de verschillende verkochte filmsoorten. De verdere ontwikkeling zal zeer sterk van de gehele marktevolutie afhangen."
"Het activiteitsgebied Consumer Imaging, bestaande uit de divisies Film, Finishing, Lab Equipment en Consumer Digital Imaging, is uitgerekend in het jaar 2000 goed geëvolueerd. Bij een omzetstijging van 5,6% tot 1,146 miljard euro in de periode van januari tot september 2000 kon het omzetrendement van 4,1% tot 8,1% worden verbeterd. De divisie Film realiseerde met een eveneens gestegen omzet een duidelijk hoger omzetrendement."
Bovendien, aldus Agfa, investeert het bedrijf aanzienlijk in dienstverlening via het internet om de verwerking van analoge en digitale beelden op conventioneel fotopapier verder te stimuleren. Agfa verwacht hiermee tevens een verdere groei voor fotopapier.