VT4 lanceert eigen STEPS

Het liep gisteren storm in het Antwerpse Astrid Park Plaza Hotel. Reden voor de toeloop: een auditie voor een nieuw VT4-programma Popstars, waarin de zender op zoek gaat naar jong talent dat samen een vijfkoppig hitgroepje kan vormen. VT4 filmt alles en zorgt voor de professionele omkadering van het jonge talent.
BR>
Veel gezucht en zenuwen in de grote zaal van het Astrid Park Plaza Hotel, waar honderden jongen in de leeftijdscategorie 15-25 zijn samengetroept om hun talent te tonen. Het aantal inschrijvingen (1.200, maar die komen wellicht niet allemaal opdagen) voor de open auditie heeft VT4 wat overvallen, en dus is er inderhaast een tweede auditiedag ingelegd. Maar velen waren daarvan te laat op de hoogte, en stonden woensdagmorgen in de bittere kou tot buiten aan te schuiven...
De VT4-oproep voor een 5-koppige knock-out-popsensatie, afgelopen weken via de zender maar ook op de VT4-site en in een paar weekbladen, had zijn effect dus niet gemist. Dezelfde oproep hield dan ook een paar mooie beloftes in: «Werken met Vlaanderens crème de la crème uit de muziekbusiness, de beste managers, songwriters, geluidstechnici en muziekproducers.» Daarvoor moesten de inschrijvers maar één ding doen: een van vijf liedjes (keuze uit Britney Spears, Robbie Williams, Take That, Novastar en Krezip) inoefenen.
De chaotische opstart, waarin door de hoge opkomst elke deelnemer maar een paar zinnetjes mag zingen, is nochtans het begin van een VT4-hitprogramma, hoopt producer Els Verleyen.

Vakjury


«'Popstars' is een format die we uit Australië hebben overgekocht, en die ook al in Duitsland veel succes heeft gehad. We volgen het vormen van een nieuwe popgroep, van bij deze eerste auditie tot de uiteindelijke selectie. Volgende week blijven er nog zo'n 50 mensen over, daarna 25. Dat zijn onze finalisten, die we van nabij gaan coachen. En van die 25 moeten er vijf overblijven. Liefst jongens en meisjes, ja. Een beetje zoals STEPS, inderdaad.»
Voor de selectie heeft VT4 een vakjury aangetrokken: uit eigen huis Ilse Beyers, van Radio Donna Karen Meynen, en daarnaast Bob Savenberg en Erik Vinck. Het ex-Clouseaulid zal manager worden van de groep, de laatste is de baas van Warner België, en belooft de groep meteen een platencontract.
In maart moet 'Popstars' al op de televisie komen, zegt Els Verleyen. Dat betekent dat de tijd om vijf amateurs om te toveren tot muzikale toverkinderen, bijzonder beperkt is. Toch moet dat mogelijk zijn. «We doen een beroep op een zangleraar, op een producer, een goede choreograaf. Die mensen moeten de groep op tijd klaar krijgen.»

'Popstars' zal in totaal tien afleveringen en één making of-reportage tellen. Wie nog zijn kans wil wagen bij de open auditie van VT4 kan zich vandaag nog vanaf 9 uur aanbieden in het Astrid Park Plaza op het Antwerpse Astridplein.