Moeder en dochter bevallen samen

Bernadette Smith (39) uit het Britse Brighton is dinsdag voor de allereerste keer grootmoeder geworden. Op zich al een opmerkelijk feit, maar heel bijzonder was wel dat ze even later zelf ook nog eens het leven heeft geschonken, aan haar vierde kind. Moeder en dochter Amanda bevielen op dezelfde dag, in hetzelfde ziekenhuis, allebei van een zoontje.
BR>Het begon allemaal op maandagavond, toen Amanda op bezoek ging bij moeder Bernadette, die in het ziekenhuis lag, omwille van een moeilijke zwangerschap. Amanda was op dat moment al tien dagen over tijd, en baby James besliste dan maar dat zijn ogenblik was aangebroken. Enkele minuten later, na een keizerssnede omwille van complicaties, was Barbara een trotse moeder, en Bernadette een al even fiere oma. De toost op de nieuwe baby duurde niet lang, want plots begonnen ook bij de kersverse grootmoeder - die pas over drie weken moest bevallen - de weeën. «Ik denk door de schok, van alles wat met mijn dochter gebeurde,» knikt Bernadette.
Enkele uren later mocht baby Billy-Jo dan ook een kijkje komen nemen, in deze wereld, en meteen zijn neefje James begroeten. «Ik wist niet eens dat ik zwanger was, tot ik mijn dochter vergezelde tijdens een bezoekje aan de gynaecoloog. Mijn man vroeg hoe het met haar ging, toen we terugkwamen. 'Ga even zitten,' zei ik, en meldde hem toen dat hij op z'n 50ste opa én papa mocht worden,» lacht oma Bernadette. «Deze kerst kan niet meer stuk.»