Werknemers Mertens voelen zich bedrogen door directie

Print
BoomDe werknemers van het failliete beddenbedrijf Mertens uit Boom voelen zich bedrogen door de directie. De enkelingen die nog aan het werk zijn, spreken van schandelijk wanbeheer. Ze menen ook dat de directie hen niet correct heeft ingelicht over de toestand van het bedrijf.
BR>"Enkele maanden geleden meldde de directie ons dat het niet zo goed ging met het bedrijf, maar dat er onderhandelingen bezig waren voor een overname. Nu blijkt daar allemaal niets van waar te zijn. Het bedrijf zal een stille dood sterven," zegt Pierre Everaert (48), die al 25 jaar in dienst is bij Mertens.
"Ondanks die problemen was ons orderboekje nog voor vele maanden gevuld. Zo hadden we bestellingen opgenomen voor in totaal bijna tweeduizend bedden. Daar komt niets meer van in huis", klinkt het bij Pierre Everaert en enkele andere werknemers die nu nog de stocks afhandelen.
Eén van de drie aangestelde curatoren, meester Peter Verstraeten, bevestigt dat er nog steeds geen overnemers zijn gevonden. Eind deze week gaat het bedrijf voor twee weken dicht. Begin januari volgt een evaluatie.
De concurrentie brengt in kunststof uitgevoerde ziekenhuisbedden op de markt. Omdat deze veel makkelijker te desinfecteren zijn, liep de verkoop van het traditionele ziekenhuisbed sterk terug. "Mertens heeft hier de goede boot gemist. Het andere onderdeel van de productie, namelijk het maken van de lattenbodems 'Merflex', liep nog wel zeer goed", zegt de curator. Hoe groot de financiële put precies is, is nog niet geweten. De curatoren wachten nog tot begin januari op de schuldvorderingen.