Ron Brandsteder bijna verdronken

Print
De bekende Nederlandse tv-presentator Ron Brandsteder is woensdagnacht bijna verdronken. Na de jaarlijkse kerstborrel met mensen uit het tv-wereldje in Aalsmeer en daarna nog een etentje met vrienden, reed de licht beschonken quizmaster in zijn Jaguar naar zijn woning in Breukelen. Hij belandde met zijn auto in de rivier de Vecht.
BR>«Ik ben in slaap gevallen,» huivert Brandsteder na in de Nederlandse krant De Telegraaf. «Door de enorme klap die de auto maakte toen ik op de bodem van de Vecht terechtkwam, ben ik wakker geworden. Ik weet eigenlijk nog niet hoe ik door dat piepkleine raampje uit de auto ben gekomen, maar zo heb ik mijn leven kunnen redden. Ik heb daarna gezwommen voor mijn leven.»
Volgens Marijke Schaaphok, directeur Amusement en Infotainment van Joop van den Ende Productions, toonde Brandsteder tijdens de borrel al een zeer vermoeide indruk. «Die moeheid zal hem parten hebben gespeeld, maar ik ben dolgelukkig dat het zo goed is afgelopen. Hij heeft echt geluk gehad en is op een haar na aan de dood ontsnapt,» aldus Schaaphok in De Telegraaf.
Het feit dat Ron naar zijn huis in Breukelen reed, en niet naar zijn optrekje aan de Loosdrechtse Plassen, wijst er volgens sommigen op dat de boomlange presentator zich heeft verzoend met zijn vrouw Yvonne, van wie hij gescheiden leeft.
Woensdagochtend meldde Brandsteder het ongeval pas bij de politie. Waarom hij zo lang heeft gewacht is niet duidelijk. De Jaguar werd in de loop van de dag uit de Vecht gevist. Het voertuig moest eerst worden opgespoord met sonarapparatuur.