Helmut Lotti à la carte

Print
Helmut Lotti treedt dezer dagen weer op in eigen land. Op zijn agenda staat een reeks van elf Belgische concerten. Als toetje zendt VTM op kerstavond en oudejaarsavond de tv-specials Helmut Lotti goes Classic en Out of Africa uit.
BR>Lotti beroert zijn stembanden in Brussel (Vorst-Nationaal, 26 en 27 december), Luik (Forum, 28 december), Genk (Limburghal, 30 december), Charleroi (Palais des Beaux Arts, 5 januari), Antwerpen (Elisabethzaal, 10, 11, 17 en 18 januari) en Oostende (Casino, 19 en 20 januari). Het eerste deel van die voorstellingen wordt 'Latino', het tweede deel een mix van 'Classics' en 'Out of Africa'.
Na die elf Belgische concerten is Helmut weer weg naar het buitenland. Voor de eerste helft van 2001 liggen zo'n vijftig optredens vast in om beurten Finland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland en Nederland. En naar alle waarschijnlijkheid wordt Lotti in mei gelanceerd in Spanje, wat per definitie betekent op de hele Spaanstalige markt.

Heropname


De Helmut Lotti goes Classic die u op kerstavond te zien krijgt, zou eigenlijk 'Helmut Lotti goes Classic bis' moeten heten. De oorspronkelijke versie werd in september 1995 opgenomen in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Die cd was dus een live-opname. Met het oog op de internationale markt werd die eerste Classic opnieuw opgenomen. Dat gebeurde in 1998 in de Kuppelsaal in Hannover. Ook daar werd een tv-special van gemaakt.
De originele tv-special werd indertijd uitgezonden door TV1. Intussen ging Lotti's manager Piet Roelen zaken doen met VTM. Vandaar dat de tweede versie van Classic 1 nu bij de commerciële zender op de buis komt. Op oudejaarsavond hoort en ziet u Lotti opnieuw, maar dan in Out of Africa.
Alle concerten zijn uitverkocht, behalve de extra-voorstelling in Vorst op woensdag 27 december. Info en tickets: 0900-00.991.
Helmut Lotti goes Classic, VTM, zaterdag om 21.30u