Gert Verhulst staat zelf aan het roer van nieuwe Studio 100-musical

Print
De musicalafdeling van Studio 100 zit in de lift. Na Pinokkio, dat nog altijd met groot succes in Nederland loopt, staat in ons land Robin Hood in de startblokken. Met een nieuwe muzikale stijl, voor het eerst Gert Verhulst als regisseur én met - ook voor het eerst - een Nederlander in de titelrol: Rolf Koster.
BR>Het verhaal is bekend: in het Engeland van de vroege Middeleeuwen vertrekt koning Richard Leeuwenhart op kruistocht. Zijn broer Jan houdt ondertussen de troon warm, maar sart het volk met torenhoge belastingen. Het volk rebelleert, geleid door vrijbuiter Robin Hood en zijn bende. Als de boogschutter de mooie Marianne, de dochter van Richard, ontmoet, doet de romantiek zijn intrede in het verhaal.
De cast van de vierde Studio 100-musical (na Sneeuwwitje, Assepoester en Pinokkio) bevat nogal wat namen die al in andere Studio 100-producties opdoken. David Davidse (Broeder Tuck) en Door Van Boeckel (sheriff van Nottingham) waren al in Assepoester en Pinokkio te zien. Koen Crucke (Koning Jan) is mijnheer Spaghetti uit Samson en Gert. En de rol van een moedig jongetje dat Kleine Robin heet, wordt afwisselend vertolkt door de drie kleinste Pinokkio's: Stef Aerts, Thomas Van Praet en Rob Teuwen.

Nieuwkomers


Nieuwkomers zijn er ook: Chadia Cambie (bekend uit Wat nu weer?!) is Marianne en Peter Van de Velde (Dokter Jan in Wittekerke) is Kleine Jan. De belangrijkste nieuwkomer is evenwel de Nederlander Rolf Koster, die gestalte geeft aan Robin Hood zelve.
"Het Nederlands succes van Pinokkio heeft geen rol gespeeld bij de keuze voor Rolf", zegt Gert Verhulst, die zijn debuut maakt als musicalregisseur. "Rolf is gewoon onwaarschijnlijk goed."
De stap naar het regisseren maakt hem niet nerveus, zegt Gert. "Zo'n grote stap is dat nu ook weer niet. We hebben een heel sterk artistiek team, waardoor de regisseur vooral een coördinerende functie heeft. Het lijkt me wel een uitdaging: ik schreef altijd al mee aan de verhalen van de sprookjesmusicals, en tijdens het schrijven haal je je dan scènes voor de geest. Nu kon ik die scènes ook zelf vormgeven."
Met elke nieuwe sprookjesmusical probeert Studio 100 een stapje verder te gaan. Dat is ook met Robin Hood het geval. "Elk jaar wordt onze financiële armslag iets breder en de productie iets groter. En we hebben in de musicalwereld inmiddels een imago van betrouwbaarheid opgebouwd. Ook bij het publiek, hoop ik. Vorig jaar zaten de zalen met 85.000 toeschouwers voor 95 procent vol. Daarom spelen we dit jaar één week langer in Antwerpen."
Robin Hood, vanaf 30 maart tot 29 april in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets en info: 070-344.555.