Succes Pokémon verplicht Carta Mundi tot uitbreiding

Print
De Turnhoutse speelkaartenfabrikant Carta Mundi wil zijn infrastructuur uitbreiden met een nieuw magazijn en bijkomende kantoorgebouwen. Daarvoor dient de firma deze maand een bouwaanvraag in. Tegelijk blijft Carta Mundi op zoek naar 26 extra werkkrachten.
BR>Carta Mundi heeft niet alleen wereldfaam als producent van speelkaarten, maar ook van de immens populaire verzamelkaarten. Magic en Pokémon zijn daarvan de bekendste voorbeelden. De firma realiseert dit jaar een omzet van zo'n 3,5 miljard frank.
Het bedrijf in de Turnhoutse Visbeekstraat begint wat krap te zitten. "We zijn het voorbije jaar met vijftig procent gegroeid", zegt algemeen directeur Chris Van Doorslaer. "Dat leek ons meteen een goed moment om uit te breiden. Daarvoor dienen we nog deze maand een bouwaanvraag in."
Carta Mundi wil een nieuw magazijn optrekken met een oppervlakte van 4.600 vierkante meter. Dat is goed voor zo'n 4.200 palletplaatsen. Daarnaast plant de firma een uitbreiding van de bestaande kantoren met zo'n duizend vierkante meter. Tegelijk creëert de speelkaartenproducent een nieuwe parking van zo'n 12.000 vierkante meter.
"Dat gebeurt practisch door een grondruil rond de Speelkaartenstraat. Die komt bij het domein van Carta Mundi, maar we kunnen er alleen een nieuwe parking aanleggen. Het nieuwe magazijn komt aan de andere kant van het bedrijf, op de huidige parking. Tot nu toe was ons magazijn extern, maar de service is dan niet altijd zoals we die wensen."
Met deze uitbreiding is een investering van 120 miljoen frank gemoeid. Carta Mundi hoopt het nieuwe magazijn al in september van volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Het bedrijf stelt op dit moment 520 vaste mensen te werk. Carta Mundi wil op korte termijn nog eens 26 nieuwe medewerkers aanwerven.