Jo Lernout bepaalt lot basketbalclub Ieper

Lernout & Hauspie (L&H) had dit seizoen veertig miljoen frank veil om de plaatselijke basketbalclub, het zwalpende Athlon Ieper, naar de top van de Belgische eerste klasse te tillen. Het budget - nu zo'n 80 miljoen - zou daarvoor de komende jaren meer dan verdubbeld worden.

M.V.

BR>Of de neergang van de spraaktechnologiegigant ook het einde van de sportieve droom impliceert, is nog niet duidelijk. Dit seizoen zouden alle engagementen gegarandeerd zijn. Dat heeft Jo Lernout de Ieperse spelers vorige week nog meegedeeld, dat is ook het uitgangspunt van de Belgische Basketbalbond.

Nadien hangt veel af van de positie die Jo Lernout de volgende maanden zal innemen. Als hij in het

nieuwe

L&H nog voldoende zeggenschap behoudt, zal ook de basketbalclub op zijn verdere steun kunnen rekenen, stellen insiders. De veelgeplaagde ondernemer is een echte basketbalfreak die vanuit Londen naar Barcelona vliegt om zijn team te kunnen aanmoedigen.

Het al-dan-niet bouwen van een nieuwe basketbaltempel van zo'n 5.000 plaatsen kan een eerste aanduiding vormen voor de band tussen sponsor en club. Mevrouw Ingrid Lernout wilde via haar

Olivier Investment

dergelijke infrastructuur neerpoten, maar ook voor dit project is het afwachten voor wat met L&H geschiedt.

De problemen van het West-Vlaamse wonderbedrijf zouden alvast de gesprekken tussen Ieper en het Oostende van de span Rudolf Vanmoerkerke-Johan Vande Lanotte kunnen intensifiëren. De verstandhouding tussen de minister en Jo Lernout is naar verluidt uitstekend. Op die manier zou een West-Vlaamse topclub tot stand gebracht kunnen worden.