Nelle Baillieux (17) uit Vliermaal speelt in musical 'Peter Pan'

Op 21 december gaat in de Antwerpse Stadsschouwburg de musical 'Peter Pan' in première, met Mark Tijsmans in de titelrol en Karel Deruwe als Kapitein Haak. In de cast zit één Limburgse: de 17-jarige Nelle Baillieux uit Vliermaal. Zij is een van de Indianen.

BR>Toen Nelle een paar jaar geleden naar 'De Tovenaar van Oz' ging kijken, droomde ze luidop tegen haar pa: «Hier zou ik ook ooit willen staan.» Binnenkort is het al zover. Ze moet nu bijna dagelijks in de indrukwekkende theatertempel gaan repeteren om de choreografie en de liedjes onder de knie te krijgen. «Als je op die immense scène staat en je kijkt de zaal in, met al die rode fauteuils - bijna 2000 - dan word je wel bevangen door enige vrees voor hetgeen je te wachten staat,» zegt ze. «Maar echt bang ben ik niet. Aan het Lemmensinstituut hebben we technieken aangeleerd om plankenkoorts te onderdrukken.»

Ze is aan de befaamde Leuvense school pas begonnen aan haar derde jaar Drama en Woord want ze wil later professionele actrice worden. «Een jongen en een meisje van onze klas die aan de audities hadden meegedaan, wisten dat ze nog vijf meisjes zochten. Ik heb samen met 28 anderen een spoedauditie gedaan zonder veel hoop op een selectie. Maar kijk, het is gelukt.»

Indianen

«Die Indianen zijn eigenlijk wat giechelende meisjes die met de Lost Boys, Tijger Lelie en Peter Pan dansen,» legt ze haar rol uit. «Ze achtervolgen de piraten. Dat zijn we nu allemaal aan het aanleren onder leiding van de choreografen Natascha en Katja. Ik vind het tof dat het een moderne bewerking zal zijn qua muziek en dans. Peter Pan zal ook niet worden voorgesteld als de superheld, hij is een mens zoals iedereen. De tegenstelling tussen de goeden en de slechten is niet helemaal zwartwit.»

Het

moment suprême

van de voorstelling komt er natuurlijk wanneer Peter Pan zich aan de zwaartekracht onttrekt. «Ook Nana, de hond, gaat vliegen,» weet Nelle. «Ze zijn er nog niet uit welk ras van hond Nana zal zijn.»

Disneyland

Er staan haar een aantal zware maanden te wachten. Omdat er voor alle rollen twee acteurs zijn, zal ze om de andere dag op de planken staan, dan wel meestal twee keer per dag. Intussen gaat de studie in Leuven voort. «In het Lemmensinstituut houden ze daar gelukkig rekening mee. Ze vinden het een eer voor de school en in zo'n professionele topproductie doe je enorm veel ervaring op. Ik heb de afgelopen maand al ontzettend veel geleerd.»

Voor die ervaring doet ze het ook. En het staat natuurlijk goed op haar cv. «Ik word niet betaald omdat ik nog niet meerderjarig ben. We krijgen wel cadeaus. We zijn naar de Russische clowns van 'Slava's Snow Show' gaan kijken en binnenkort gaan we met de hele groep naar Disneyland Parijs. De sfeer in de groep is heel fijn.»

Met Mark Tijsmans heeft ze intussen al gespeeld. «Die is beroemd, maar dat zie je er niet aan. Hij wordt een toffe Peter Pan want hij is van nature ook heel grappig.»

'Peter Pan' wordt een musical voor de hele familie. Hij is gericht op kinderen die te oud zijn voor Samson of Kabouter Plop. «Maar u zal er evenveel van genieten als mijn broertje Stijn (9),» verzekert Nelle me.

De musical loopt in ieder geval tot eind januari. Naarmate de kaartenverkoop vordert, zullen de voorstellingen verlengd worden.

'Peter Pan', Stadsschouwburg Antwerpen, vanaf 21 december. Tickets 0900/00.991