Phaedra gaat naakt poseren in Playboy

Phaedra Hoste kan het zelf niet geloven. Gisteren om 8 uur 's morgens begon haar gsm te rinkelen, en ze heeft het toestel niet meer van haar oor gehaald. Reden voor al die commotie: mooie Phaedra gaat naakt in Playboy poseren. «Ik krijg het ene telefoontje na het andere,» lacht het Brugse model annex CVP-gemeenteraadslid. «Terwijl het nieuws toch niet zo bijzonder is. Het gaat per slot van rekening maar om twee borsten en wat schaamhaar.»

BR>

Laat ons maar meteen met het belangrijkste beginnen: wanneer zal Vlaanderen

en masse

naar de krantenboer spurten? «Geen idee,» zegt Hoste. «Ik vermoed dat het nog wel een jaartje zal duren eer ik te zien ben. De onderhandelingen zijn immers nog niet helemaal afgerond. Die verliepen in het begin niet echt soepel. Vorig jaar ben ik enkele keren gevraagd, en dit jaar ook. Maar ik wil de volledige controle over alles: de make-up, de styling, de fotograaf, welke foto's gepubliceerd worden... Bij Playboy zagen ze dat eerst niet zitten, maar nu gaan ze akkoord. Momenteel ben ik aan het praten met enkele modefotografen waarmee ik nog al gewerkt heb. Maar er is nog altijd geen datum vastgelegd.»

Misschien heeft Playboy wel moeite met het bedrag dat Hoste eist om uit de kleren te gaan. Tussen de drie en vijf miljoen frank, zo wordt gefluisterd. «

Seg

, ik woon niet in Hollywood, hé. En ik ben al helemaal geen Madonna of Sharon Stone. Die bedragen kloppen dus niet. Bovendien vergeten de mensen dat van geld ook nog medewerkers moeten betaald worden.»

Verkoopcijfers

Geld is dus niet de voornaamste reden om naakt te poseren. «Het is een uitdaging,» trapt Hoste een open garagepoort in. «Als het leuk en smaakvol gebracht wordt, heb ik er geen probleem mee om mijn lichaam te tonen. Als model ben ik wel gewoon om naakt te zijn. Maar ik ben wel benieuwd naar de verkoopcijfers.»

Zal wel meevallen, vermoeden wij. De Playboy met een blote Joyce De Troch was goed voor 43.000 verkochte exemplaren in Vlaanderen, drie keer zoveel dan normaal. Een resultaat dat Hoste kan evenaren. «Dat mag ik hopen. Stel je voor dat niemand geïnteresseerd is, dat zou nogal een afgang zijn.»

Over geïnteresseerd zijn gesproken, wat vindt de CVP van haar initiatief? Heeft het kersvers gemeenteraadslid voor Brugge

(Hoste werd op 8 oktober met 1.409 stemmen verkozen)

toestemming gevraagd? «Ik beslis zelf wel wat ik doe, ik moet aan niemand toestemming vragen. Ik heb wel verteld aan de lokale afdeling in Brugge dat ik met Playboy aan het onderhandelen was, en de reactie was: 'we wisten op voorhand dat je een model bent.' Er is dus geen probleem.»

Hoe de nationale CVP-top erover denkt, is minder duidelijk. Voorzitter Stefaan De Clerck geniet van een vakantie in het buitenland, een kopstuk als Marc Van Peel wilde liever niet reageren. Maar Hoste heeft in elk geval geen schrik dat ze haar kiezers tegen het hoofd stoot. «De meeste stemmen kwamen van jongeren, en die gaan niet struikelen over een naaktfoto. Want nogmaals, het gaat maar om twee borsten en wat schaamhaar. Ik denk niet dat daarrond nog een taboe heerst.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer