Twee nieuwe VTM-comedy's in de maak

Bij VTM zijn twee nieuwe comedy's in de maak. Stany Crets en Peter Van den Begin, reeds bekend als Raf en Ronny, gaan ook een serie maken rond Debby en Nancy. Er komt ook een relatiekomedie, 'Dennis', die wordt geproduceerd door Independent Films van Marc Punt.
BR>
Hiermee wil VTM het scala van zijn humorseries verbreden. Het eerste teken daarvan was 'Raf en Ronny', dat een ander publiek aanspreekt dan bijvoorbeeld 'Verschoten & Zoon'. Het leuke duo gesjeesde acteurs zal te zien zijn in een derde reeks, die al lang is ingeblikt maar waarvan de uitzendtermijn nog niet gekend is.

Daeseleire


Daarnaast is er 'Dennis', zo meldt de internetsite Pacinfo. Het wordt een serie die enigszins aan 'Friends' zal doen denken, al was het maar omdat het gaat over jonge mensen van wie de meesten gestudeerd hebben en omdat de verhalen zich in een stedelijke omgeving afspelen. De scenario's werden door Marc Punt zelf geschreven. Zijn recentste film was 'Dief', waarvan ook een tv-versie werd uitgezonden. Net als in 'Dief' zal Axel Daeseleire een belangrijke rol spelen, naast Stefan Perceval, Katrien De Ruyscher en Tiny Bertels. Centraal in de verhaallijnen staan de gebeurtenissen in een interimkantoor, de praktijk van een psychiater annex paragnost en een detectivebureau. De toon is satirisch en ironisch. «Er komen geen stotteraars in voor en ook geen mensen die over bananen struikelen,» probeert Punt uit te leggen welk soort humor het niet wordt. Opmerkelijk is dat de reeks op pellicule wordt gedraaid. «Dat is mooier,» legt Punt uit. «Ook Amerikaanse series als 'E.R.' en 'Friends' worden trouwens op pellicule gedraaid. Het kost wel meer en het vergt meer tijd, maar het schept ook meer mogelijkheden.»
'Dennis' wordt van 23 oktober tot 1 december op locatie gedraaid in Antwerpen. Regisseur is Guy Goossens, die tot nog toe eerste assistent is geweest bij diverse Vlaamse regisseurs, van Stijn Coninx tot Robbe De Hert.

Travestie


'Debby en Nancy' wordt een heel ander project. Het gaat om twee dames, gespeeld door Stany Crets en Peter Van den Begin. Zij hebben al enkele persconferenties opgevrolijkt maar programmadirecteur Jan Huyse heeft terecht geoordeeld dat ze te leuk zijn om ze binnenshuis te houden. Eerdere plannen om een comedy te maken rond Els De Schepper gaan voorlopig niet door.