Pat Krimson en Ann Vervoort nemen afscheid van Vlaanderen met naaktkalender

Limburg is weldra zijn dance-koning kwijt. Gisteren riepen Patrick Claesen (alias Pat Krimson) en zijn verloofde Ann Vervoort (ex-Milk Inc.) in de Zonhovense taverne De Drij Dreven de pers bij elkaar om hun toekomstplannen uit de doeken te doen. Kort samengevat: exit Vlaamse showbizz, een verhuis naar Ibiza en de oprichting van een internationaal platenlabel, Benimusa Records. Om het gebeuren wat op te vrolijken stelde Ann haar langverwachte naaktkalender voor.

BR>

Vooraleer we met het dance-koppel mogen spreken, moeten we eerst met een mijnwerkershelm op het hoofd door een dikke mist struinen. Het zoeklicht stoot daarbij voortdurend op awards en gouden platen van Leopold 3, 2 Fabiola, Nunca en Milk Inc. «Dat was symbolisch bedoeld,» zegt Patrick Claesen achteraf. «Ann en ik sluiten een zeer succesvol hoofdstuk in ons leven af. In België hebben we alles behaald wat we konden bereiken. We hebben zowat elke prijs gewonnen en minstens twee keer in elk Vlaams dorp opgetreden. Het spreekt voor zich dat de uitdaging verdwijnt. Die periode ligt nu achter ons. Wij verhuizen naar Ibiza en gaan daar een nieuwe koers varen. Vanaf nu storten we ons voor 100% op ons eigen internationale label Benimusa Records, genoemd naar het bergdorpje waar we gaan wonen. Het wordt tijd dat we de MTV Awards eens winnen,» aldus Claesen.

Maar er is ook al meteen goed nieuws. Het afscheid is niet definitief. Patrick Claesen blijft manager van de twee Atmoz-clubs in Hasselt en Turnhout en zal daarom om de twee weken naar België afzakken. «Vooral Racing Genk zal ik missen. Al zal ik er alles aan doen om in de tribune te zitten voor elke Europese of belangrijke competitiematch.»

Braaf meisje

Ann Vervoort, de voormalige zangeres van Milk Inc., heeft in navolging van Tanja Dexters en Maurizzio Milazzo ook haar eigen naaktkalender. De foto van de maand januari is al een vette knipoog naar haar ex-werkgever: de poedelnaakte zangeres krijgt een een stortbui van melk over zich heen. Wat vindt ze er zelf van dat ze binnenkort in truckcabines en fabrieksateliers zal hangen? «We weten goed genoeg waarvoor zulke kalenders dienen... om te weten welke dag het is, hé

(schaterlach)

. Nee, ik heb nooit problemen gehad om naakt te gaan. Op Ibiza gaan Patrick en ik bijvoorbeeld alleen nog maar naaktstranden. We zijn ruimdenkend, maar dat word je wel op Ibiza,» zegt Ann Vervoort.

Patrick pikt in: «Ik heb wel al reacties gehad als 'Laat gij toe dat uw verloofde uit de kleren gaat voor zo'n kalender?'. Dan zeg ik: Ann is mijn bezit niet, hé. Trouwens Anneke heeft het lichaam om zoiets te doen en ze heeft het ook maar gedaan omdat ze gevraagd werd. Waarom niet dan? Mij hebben ze nog nooit voor een naaktsessie gevraagd,» lacht Claesen. «Ann is altijd al extravagant geweest, maar ze had nog altijd dat imago van braaf meiske. Met de kalender toont ze duidelijk dat ze ook een paar stoute schoenen heeft.»

Ruilhandel

Patrick Claesen en zijn toekomstige vrouw Ann Vervoort verhuizen dus naar Ibiza waar ze in maart 2001 gaan trouwen. In april 2001 doen ze dat feestje nog eens over in België. Volgens Claesen hebben de meeste mensen een heel verkeerd beeld van Ibiza. «Oké, tijdens het drie maanden durende hoogseizoen is Ibiza de speeltuin van extravagante mensen en fuiftoeristen. De overige negen maanden van het jaar is het echter een rustig eilandje. Wereldbekende sterren als Noel Gallagher, Robert Miles, Todd Terry of Roman Polanski wonen er ook. bovendien heersen er nog oude tradities.»

Om dat te illustreren vertelde Pat een tijdje geleden de volgende anecdote. «Op Ibiza is er bijvoorbeeld nog veel ruilhandel. Op een dag kwam een geitenboer verse melk leveren. Wij hadden toen niets om hem terug te geven. Dus hebben we hem maar een naaktkalender van Anneke meegegeven. Nog nooit heb ik zo'n vrolijke geitenboer gezien.»

De 'Ann Vervoort Naaktkalender 2001' kost 1.495 frank en kan je bestellen op 0800/57 057. De oplage is beperkt op 4.000 exemplaren.

Aangeboden door onze partners