Nonchalante Paulus geeft miljoen terug aan VT4-bus

Paulus stapte vrijdagmiddag vrijwillig in Veurne uit de VT4-bus. Rare kwiet, want Paulus verliest zo zijn waarborg van 185.000 frank en moet ook het miljoen terug inleveren dat hij verdiende als populairste passagier. «Pfft, heb jij nooit geld verloren,» zucht de nonchalante kerel onverschillig.

D.P.

BR>Paulus is duidelijk geen mens zoals u en ik. Een gesprekje met de pers kan wel erg lang blijven wachten. En als onze fotograaf een kiekje wil nemen, dan mag hij daar altijd voor betalen. Dit even terzijde. Paulus smeet een miljoen terug in 'De BUS'. Dan moet je dat spelletje wel echt kotsbeu zijn.

«Toch niet, het was voor mij een fantastisch avontuur. Het is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Het was gewoon genoeg geweest. 'De BUS' betekent zeker geen ontgoocheling in mijn leven, ik heb nergens spijt van. Maar ik miste mijn vriendin Ursula, mijn familie, het bier en de frieten. Ik dacht gewoon: ik stap eruit!»

Paulus kan nu dus terug in het normale leven stappen, dat betekent zeker niet dat hij van 9 tot 5 in een kantoor gaat schuilen. «Ik heb nog nooit een normaal leven gehad, jong. Ik weet echt niet wat ik nu ga doen. Ik denk dat ik met mijn vriendin gewoon wat ga relaxen, ik zie wel.»

Rock'n roll

Als Paulus uit is op de status van BV, dan maakte hij wel een foutje door in 'De BUS' te stappen. Het VT4-programma is een flop nabij en dook onlangs zelfs onder de kaap van de 100.000 kijkers. Misschien beter een briefje naar 'Big Brother' gestuurd, Paulus! «Big Brother? Sorry, in 'De BUS' was geen televisie aanwezig. Wat er in de wereld is gebeurd, daar weet ik echt niets van. Echt bekender hoef ik trouwens niet te worden, wel beruchter. Ik speel in een stuk of zeven rock'n roll groepjes, met die muziek wil ik nu wat gaan doen.»

Benieuwd wat de artiestennaam zal worden. In 'De BUS' of bij 'Big Brother' wordt trouwens alleen maar met voornamen gesmeten. Wat mag de familienaam van Paulus uit Bornem wel wezen? Zijn antwoord typeert de jongeman volledig. «Mijn familienaam, is dat belangrijk?» Niet echt, Paulus Ilegems.

Archibald doet zijn intrede

VEURNE -

Een maf gezelschap, daar in 'De BUS'. Na Diana, gaf ook Paulus zijn waarborg van 185.000 frank vrijwillig op. En Koens stoppen slaan ook al door. Hij besloot zich in Veurne kaal te scheren en wil dat iedereen hem voortaan aanspreekt als Archibald. Enfin, we leven in een vrije wereld natuurlijk. Zal die naamsverandering voorkomen dat hij straks wordt weggestemd? Dat kunnen de fans nu maandagavond zien, tijdens 'De BUS live' op VT4 om 21 uur. Ruth en Mariska zijn de andere kandidaten die kunnen afvallen. Of heten die tegenwoordig Melchior en Sidonia?