Nieuw Limburgs hitwonder Tina Bride verovert de hitparade

Hoe we ons best ook deden, de naam Tina Bride deed niet bepaald een belletje rinkelen toen we naar Mechelen spoorden om er de bruid te schaken. «Niet erg,» sust manager Marc Cortens, «de single 'Get to you' is kersvers van de pers, en pas sinds een goede week zijn de gevolgen merkbaar.» Op zowel radio als televisie heeft deze Sint-Truidense schone ondertussen al acte de présence gegeven.

BR>'I wanna get to you!' dadada't manager annex producer Marc Cortens als we vragen hoe dat zoal klinkt, die nieuwe single van zijn protégee Tina Bride. Zowat vijf jaar geleden zette hij X-session al op de rails naar faam, de man is dus niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien gaat hij wel eens op de lappen met de het Zweedse producersteam dat de muziek voor commerciële kleppers als N'Sync, Backstreet Boys, 5ive, Britney Spears en andere Ronan Keatings schrijft. «Momenteel heb ik zelfs de demo's van onuitgebracht materiaal de Backstreet Boys en la Spears in mijn wagen liggen,» pronkt Cortens. Hetzelfde Scandinavisch volk heeft zijn schouders gezet onder de single die de prille muzikale stappen van Tina Bride gezet heeft. «Ze sloeg meteen aan daar in Stockholm, er is dus echt wel interesse voor haar in het buitenland.»

«Er zit geen verhaal achter,» vertelt ze zelf over haar naam. «'t Is heel simpel: omdat we buiten de grenzen ook ons geluk willen beproeven, zochten we een internationale naam, en de naam Bride is er gewoon uitgekomen. Hij ligt goed in de mond. Dat is alles.»

Schoolbanken

De schoolbanken heeft ze al een hele tijd geleden vaarwel gezegd. «Ik heb op het middelbaar boekhouding-informatica gedaan en ben dan naar de hogeschool getrokken om er fiscaliteit te studeren. Daarna heb ik drie jaar op een kantoor gewerkt.» Muziek is die hele tijd wel een first love geweest, bekent Tina. «Ik heb altijd wel zin gehad in muziek en heb vooral gestudeerd om iets achter de hand te hebben mochten die plannen niet lukken. In mijn schooltijd speelde ik wel muziek met een groepje vrienden, dat elke zondagnamiddag repeteerde, maar dat allegaartje had zelfs geen naam.»

Zowat vier maanden geleden ging de bal voor Tina aan het rollen. «Een kennis vroeg me of ik geen zin had om een auditie te doen voor Marc.» In Herentals was dat. «Er waren daar zo'n veertig geroepenen aanwezig om 'Get to you' op te nemen,» aldus Cortens. «Maar toen zij binnenkwam wist ik het al: als ze kan zingen, als ze kan dansen, dan zal ze 't worden.»

«Na die auditie zijn we van start gegaan. Ik heb het nummer gekregen, en ben het gaan inzingen in de studio.» Enkele fotosessies in kledij van eigen bodem volgden later ('Mijn favoriet kledingmerk is Killer Babe,' bekent Tina). «Vorige week is de single dan uitgekomen, en dat heeft me al twee televisieoptredens opgeleverd. We zijn binnengekomen in de tipparade op nummer 9, en werden op Radio Donna tot 'smaakmaker' gedoopt.» De tweede single is inmiddels opgenomen, en een full CD staat in de steigers om zou in de loop van volgend jaar in de rekken liggen.

Wanneer ze gevraagd wordt naar haar voorbeelden heeft Tina geen bedenktijd nodig. «Britney Spears! Ik hou van haar clips en haar muziek, en ik word al vaak met haar vergeleken. Graag zelfs, want dat vind ik een mooi compliment!»

Ondertussen woont Tina nog thuis, en blijft ze nobody's Bride: «Dat klopt ja, ik ben nog vrijgezel. En mijn ouders zijn heel tevreden, ze steunen mij door dik en dun, en vooral in dik dan, het dunne moet nog komen, al is't te hopen van niet, natuurlijk!»