Vodka, pillen en heroïne werden Paula Yates fataal

Beetje bij beetje lekken er details uit over de dood van Paula Yates. De lijkschouwing van maandag heeft geen uitsluitsel kunnen geven over de doodsoorzaak. Maar de vriendin van wijlen INXS-zanger Michael Hutchence schijnt in de nacht van zaterdag op zondag te zijn gestikt in haar eigen braaksel, na een dodelijke cocktail van pillen, heroïne en vodka.

BR>

Tiger Lily, het vierjarige dochtertje van Paula en Michael Hutchence, dacht dat haar mama aan het slapen was en probeerde haar te wekken. Toen Paula's vriendin Jo Fairley belde, nam Tiger de hoorn op. Het meisje vertelde dat mama «niet wakker werd». «Het kind besefte niet dat haar moeder dood was. Het had de hele tijd staan roepen dat 'mama moest wakker worden',» zegt een politieman in The Sun.

Jo Fairley belde nog verschillende keren naar de woning in de Londense wijk Notting Hill in de hoop dat Paula gewekt zou worden door het telefoongerinkel. Toen dat niet lukte, ging ze rond 10 uur 's ochtends naar Yates' huis. Jo had een sleutel gekregen van Paula en vond het lijk van Yates op bed met een flesje pillen en een fles vodka ernaast. Een bron bij de politie claimt dat er ook een hoeveelheid harddrugs - waarschijnlijk heroïne - is aangetroffen. Een afscheidsbriefje was er niet. De politie vermoedt daarom dat het om een ongeluk gaat.

Een ambulanceteam spoedde zich ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. Paula Yates was vermoedelijk al enkele uren dood. Haar lichaam werd overgebracht naar Westminster Mortuary voor een lijkschouwing, die maandag plaatshad.

Dronken

Shahid Shafi baat een winkeltje uit in de wijk waar Paula Yates woonde. Hij is wellicht de laatste persoon die haar levend heeft gezien. Zaterdagavond om tien uur was ze nog in zijn winkel geweest. Yates zag er verward, aangeschoten en slonzig uit.

Volgens Shahid kocht ze elke dag veertien miniflesjes vodka bij hem. Maar zaterdag was een vriendin van Yates al een voorraadje drank komen inslaan. Paula zelf kwam poetsproducten kopen. «Ze was

down

en had gedronken, ze sprak erg langzaam,» vertelt de winkelier. «'Ik heb een paar problemen maar het zal wel goed komen. Tot morgen. Mijn huis is rommelig en ik wil het nu gaan poetsen,' zei Paula.»

Volgens vrienden en buren was Paula in de loop van zaterdag goed gezind. «Ik zag haar met Tiger op de heup en ze was aan het lachen,» vertelt buurvrouw Janice McGregor in The Sun. Yates werd ook gezien op de markt van Portobello Road in gezelschap van Meg Mathews, de vrouw waarvan Oasis-ster Noel Gallagher aan het scheiden is.

«Ik heb haar zaterdagavond voor het laatst gezien en we kregen ruzie,» biecht Paula's beste vriendin Belinda Brewin op aan The Sun. «Ik kan niet geloven dat dit gebeurd is. Zo triestig.»

Tiger Lily woont voorlopig met haar drie halfzusjes Fifi Trixibelle (17), Peaches Honeyblossom (11) en Pixie (10) bij Bob Geldof, de eerste man van Paula Yates. Fifi Trixibelle heeft zondagavond een boeket gele rozen gelegd bij het huis waar haar moeder is overleden. Ze is ook vijf minuutjes binnengeweest onder politiebegeleiding en nam de kat mee naar huis.

Sir Bob Geldof heeft gevraagd om zijn dochters en Tiger Lily met rust te laten tijdens hun rouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer