Herman Brood in ontwenningskliniek

LONDEN -

Herman Brood is deze week opgenomen in een ontwenningskliniek in Londen. De zanger/schilder heeft uiteindelijk professionele hulp in Engeland gezocht, nadat hij geprobeerd had met hulp van vrienden af te kicken. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar in het actualiteitenprogramma Nova zei Herman Brood vorige week zaterdag dat hij na de uitzending «er weer aan zou gaan». Hij doelde daarmee op de dagelijkse portie speed van twee gram die hij zich met een injectiespuit toedient. In het programma werd een beeld gegeven van zijn gevecht tegen z'n verslaving.

GPD

BR>Behalve amfetaminen nam Herman Brood ook dagelijks twee liter sterke drank tot zich. Bij wijze van onderhoudsdosis was die hoeveelheid teruggeschroefd tot een halve liter gedistilleerd. De drank blijkt hem uiteindelijk bijna noodlottig te zijn geworden. Nadat hij weer speed had gebruikt en een flinke slok had gedronken, werd Herman Brood niet goed, aldus een woordvoerder van zijn management. «Herman is op eigen kracht naar het afkickcentrum in Londen gegaan. Wel onder begeleiding van Aegid Tonnaer.» Tonnaer heeft Brood de afgelopen maanden dag en nacht bijgestaan om hem clean te krijgen. Het vertrouwen in die missie was zo groot, dat de zanger met grote letters 'CLEAN 2000' op zijn linker onderarm liet tatoeëren.

Nadat Brood deze week zijn oude gewoonte had opgevat en hij onwel werd, hebben dokters hem gewaarschuwd dat hij nog enkele weken te leven had als hij op die manier zou doorgaan. Het management van Brood verwacht hem over een dag of tien weer terug in ons land. Op tijd voor het op de markt brengen van de nieuwe cd 'Ciao Monkey My Love', waarmee Herman Brood refereert aan het denkbeeldige aapje dat hij dertig jaar op zijn rug heeft meegedragen en dat er nog steeds niet in geslaagd is hem er met drugs onder te krijgen, zo liet hij vorige week vol vertrouwen weten. De cd, de concerten en de theatershow 'Chez Brood' moeten in het nieuwe seizoen in het teken staan van Hermans afscheid van de drugs.