Nieuwe zondagskrant gaat als zoet broodje over de toonbank

Gisteren lag bij de Limburgse bakkers voor de allereerste keer de nieuwe krant 'De Zondag' op de toonbank. Iedereen die een bezoekje brengt aan de bakker krijgt de krant gratis mee naar huis. «Een leuk initiatief,» zo bestempelen de meeste lezers het nieuwe weekblad.

BR>

De Zondag editie-Limburg is een uitgave van De Weekkrant/De Streekkrant (Concentra & Roularta). De redactie wordt verzorgd door Concentra Hasselt. Het nieuwe blad wil de bevolking informeren met prettig en aangrijpend streeknieuws. De zondagskrant telt 48 pagina's. Ook de Limburgse weekendaktiviteiten zijn in De Zondag opgenomen. Verder ook heel wat aanbiedingen en puzzels.

De Limburgse bakkers zijn blij met De Zondag. «Een mooi initiatief,» vindt Annick Vanhamel uit Eisden (Maasmechelen). «Deze morgen lag een hele stapel voor onze bakkerswinkel. Die kranten gaan echt als zoete broodjes over de toonbank. Iedereen neemt ze mee en wil weten wat de nieuwe krant te bieden heeft.»

Mia Weustenraad uit Uikhoven heeft de krant in de voormiddag al doorgenomen. «De Zondag was een verrassing voor mij,» vertelt Mia. «Ik ben gewoon naar de bakker gegaan en heb er de nieuwe krant zien liggen. Het blad heeft een perfect formaat en heeft mij een leuke zondagbrunch bezorgd. Handig is dat de teksten rechts staan en de advertenties links. Ook de puzzel heb ik ingevuld. Ik vind het een heel overzichtelijk blad met mooie kleuren. Ook het overzicht van de tv-programma's op zondag is handig.»

Ook Angelo Pomante uit Eisden is gaan neuzen in De Zondag. «Dat er zoveel teksten zouden instaan, had ik niet gedacht,» aldus Angelo. «48 pagina's vol nieuws met echt interassante dingen over actualiteit, sport en leesverhalen. Een tikkeltje aandacht voor de muziekwereld zou ik nog wel interessant vinden. Ik sta volgende week weer bij de bakker voor zo'n krant.»

«Kom hier gratis de zondagkrant halen»

had bakkersvrouw Jacqueline Tevissen uit Stokkem op haar uithangbord geschreven. «Normaal gezien schrijf ik daar de promotie van de dag op, maar vandaag heb ik gekozen voor De Zondag,» zegt Jacqueline. «Die krant is echt een geschenk. De klanten mogen ze gratis meenemen. Ik heb er ruimte voor gemaakt op een originele stoel, want het beloofde rekje is nog niet geleverd.»

Sylvia van Oijen uit Dilsen heeft twee kranten meegenomen. «Eén voor bij ons thuis en één voor mijn opa,» lacht Sylvia. «Het regent vandaag en dan is zo'n krant welkom. De lezerspuzzel heb ik al ingevuld en ook het regionale nieuws valt mij op.»

Jean-Louis Custers uit Rotem is zelf bakker geweest in zijn actieve loopbaan. «Ik ga voortaan in mijn oude bakkerij iedere zondag zo'n krant halen,» weet Custers. «Dank zij die krant weet ik dat we in onze regio een eerste olympische medaille behaald hebben. Sport interesseert me en ook de interviewtjes met bekende Limburgers lees ik graag.»