Nieuwe busbewoonster heet Audry

Vanaf vandaag zit er een nieuwe bewoner in 'De Bus' van VT4 en SBS6. Audry, een knappe Surinaamse die op de marketingafdeling van een Amerikaans bedrijf in Nijmegen werkt, vervangt de ongelukkige Diana. Diana stapte van de bus en schoot er 185.000 frank geleend geld bij in. Audry is er zeker van dat dat haar niet zal overkomen.

MaLu

BR>Audry: «Ik stap er niet op om er straks weer af te springen. Nee, als het aan mij ligt blijf ik tot januari.»

Audry heeft alvast ervaring met opsluiting. In Spanje kwam ze in discotheken aan de bak als kooidanseres. «We zijn toen met een boel vrienden gewoon naar Spanje getrokken. Daar kwamen we aan de bak met het uitdelen van flyers. En na een tijd ging ik een beetje gogo-dansen in zo'n kooi. Ik ben er eigenlijk ingerold. Een beetje zoals in 'De Bus' dus nu. Ik wil dat gewoon proberen. Ik wil weten of ik het aankan om te leren leven met een groep mensen in zo'n beperkte ruimte. Ik vind dat avontuurlijk. Ja, ik heb natuurlijk de ervaring van in die kooi te zitten (lacht), maar buiten de bus is het natuurlijk anders omgaan met mensen dan erin. Je zit letterlijk op mekaars lip.»

Audry heeft 'De Bus' kunnen volgen op televisie. «Ik vind het een beetje saaier als vorig seizoen, maar wie weet verandert dat met mijn komst (lacht). Weet je, buiten de bus kan de verveling ook voortdurend toeslaan.»

Audry komt binnen als buitenstaander. De groepjes zijn al gevormd. Toch verwacht ze geen problemen. «Ach, daar moet je even doorheen. Maar ik kan tegen een stootje. Op basis van de tv-beelden heb ik al een bepaalde voorkeur voor bepaalde personen, maar in het echt zal het toch nog anders zijn. Televisie geeft altijd een vertekend beeld.»

Gisteren stond in de Nederlandse krant te lezen dat de zenders de kijkcijfers willen omhoog krikken met meer bloot. Een bericht dat overigens ontkend wordt door VT4. Maar toch; moet Audry voor het bloot zorgen? «Tja, ik ben er in ieder geval niet voor ingehuurd, maar als je dat wil weten moet je vanavond maar kijken.»