300 miljoen mensen hebben toegang tot internet

Meer dan 295 miljoen mensen verdeeld over twintig landen in Europa, Azië en Noord-Amerika hebben thuis toegang tot internet. Dat blijkt volgens persbureau Nielsen/Netratings.

BR>

In Europa hebben zo'n 82 miljoen mensen internettoegang via hun eigen pc. Van hen woont meer dan de helft in Engeland, Duitsland en Italië. Volgens één van de onderzoekers is het moeilijker om na te gaan hoeveel mensen op het werk toegang tot het World Wide Web hebben.

Ons land telt op dit moment 1.681.700 regelmatige internetgebruikers. De sterke stijging van het aantal thuisconnecties trekt zich echter niet door naar een frequenter gebruik. Hoge telecomkosten en een nog beperkt locaal aanbod van webdiensten en informatie gooien roet in het eten. De helft van de Belgen met toegang tot het net gebruikt die immers niet regelmatig. Een op drie zelfs nooit. Gezien de huidige evoluties verwacht

InSites

dat tegen 2002 ongeveer één op drie Belgen regelmatig zal surfen.

Opvallend voor Nederland is dat bijna twee keer zoveel mensen thuis internettoegang hebben als op het werk. In Zwitserland ligt dat voor beide helften ongeveer gelijk. Verder blijkt uit het onderzoek dat 22 procent van de Europese internetters meer dan één provider heeft.

In Azië, Australië, Nieuw Zeeland en Singapore zijn ongeveer 137 miljoen thuis-internetters. Aziaten kenmerken zich doordat de meesten slechts één internetaanbieder hebben.

Op het gebied van e-commerce loopt het Verenigd Koninkrijk vooraan. Zo'n 64 procent van de internetgebruikers heeft de afgelopen zes maanden iets op internet gekocht.

Ons land telt op dit moment 1.681.700 regelmatige internetgebruikers. De sterke stijging van het aantal thuisconnecties trekt zich echter niet door naar een frequenter gebruik. Hoge telecomkosten en een nog beperkt locaal aanbod van webdiensten en informatie gooien roet in het eten. De helft van de Belgen met toegang tot het net gebruikt die immers niet regelmatig. Een op drie zelfs nooit. Dat zijn enkele hoofdconclusies uit de nieuwste Belgian Internet Mapping van het Gentse internet onderzoeks-en adviesbureau InSites. Gezien de huidige evoluties verwacht InSites dat tegen 2002 ongeveer één op drie Belgen regelmatig zal surfen.

Het onderzoek is te raadplegen op www.netratings.com. Voor een gedetailleerde studie over het internetgebruik in België, kan u terecht op www.Insites.be.

W.B.

Aangeboden door onze partners