«Limburg ziet er vanuit de lucht heel proper uit»

De ballon van 'Het Hart van Vlaanderen' is in Limburg. Vorige week vloog hij van Bokrijk naar Kortessem en vandaag is te zien hoe Ivan en Marie-Louise Vanbuylen een tocht maken van Kortessem naar Zutendaal.

RdC

BR>«De reporter van 'Het Hart van Vlaanderen' is hier 's avonds om kwart voor twaalf komen aanbellen,» vertelt Marie-Louise. «Ik ben gaan opendoen in mijn kamerjas. Ze vertelden dat ze lang hadden gezocht om iemand bijzonders te vinden. Hun oog was gevallen op de naam van onze zaak, 'Het Kattenhotel'. Dat vonden ze blijkbaar interessant. Ze hebben hier gefilmd tot even na 1 uur 's nachts. 's Morgens hebben ze ons afgehaald voor de ballonvaart. Het was gelukkig heel mooi, open weer. Echt een belevenis. In Beverst hebben we een tussenlanding gemaakt en toen we opnieuw opstegen, werden we gevolgd door een sliert auto's. Vanuit de lucht kon je zien hoe die automobilisten soms de verkeerde weg kozen.»

«Limburg ziet er vanuit de lucht heel

proper

uit,» heeft Marie-Louise vastgesteld. «Er is veel groen. Het groen nam alleen maar toe naarmate we dichter bij Zutendaal kwamen, onze landingsplaats.»

Daar zal de ballon opgaan voor de volgende tocht, die we volgende week te zien krijgen.

Het Hart van Vlaanderen, VTM, 18.30 uur