Veejay Elke van TMF voelt zich eigenlijk een Limburgse

HASSELT -

«Als ik vroeger een versje moest opzeggen in de klas, brak het zweet me aan alle kanten uit,» zegt Elke Vanelderen (22) ons aan de telefoon. Tegenwoordig presenteert ze echter op televisie: twee programma's op TMF, Cyberchoice en Planet Pop. «Zelfs twee jaar geleden had ik dat niet gedurfd, maar ondertussen heb ik genoeg zelfvertrouwen opgebouwd. Nu wil ik voor 100% verdergaan en zoveel mogelijk uit mezelf halen.» Phoenix peilde wat er nog zoal uit Elke te halen valt.

BR>

Een tijdje terug kon je Elke ook al op televisie zien, toen als een van de VT4 Babe-kandidaten. Maar door pech moest ze vroegtijdig naar huis terugkeren en enkele weken in het ziekenhuis doorbrengen. «Pech leek me te achtervolgen,» zegt Elke. «Eerst wilde het niet lukken bij de Miss België verkiezingen. Toen kwam VT4, iets wat veel toffer was om te doen, en dook er plots een spontane klaplong op.»

Maar haar verschijning op VT4 leverde ook een voordeel op. «Door mee te doen bij de VT4 Babe-verkiezing heb ik mijn job bij TMF te pakken gekregen. TMF had immers een aantal van de kandidates uitgenodigd voor een screentest. Uiteindelijk ben ik als enige overgebleven. De job valt héél goed mee. Ik mag helemaal mezelf zijn. Ik vroeg nog of ik een soort imago moest ophouden. "Watte?" was de reactie, "je moet gewoon jezelf zijn. Anders kom je fake over op TV".»

Spinnen

Elke, volledig zichzelf dus op het scherm, presenteert twee programma's. «Op zondag stel ik de nieuwe clips van Cyberchoice voor en op woensdag ben ik de gastvrouw van Planet Pop, een soort societyprogramma waarin ik de laatste nieuwtjes en roddels van grote sterren vertel. Qua muziek moet je vooral Britney Spears, Five en N'Sync verwachten. Artiesten die vooral een jong publiek dat op woensdagmiddag vrij heeft, aanspreken. Zelf hou ik van allerlei muziek. Dat kan iets uit The Fantom Of The Opera zijn, maar ook een nummer van Jamiroquai. Alleen rock is niet echt mijn ding.»

Alhoewel Elke officieel een Vlaams Brabantse is, voelt ze zich eerder een Limburgse.

«Naast presenteren voor TMF help ik nog altijd mee in de kedingzaak van mijn ouders in Sint-Truiden. In die stad ben ik ook altijd naar school geweest. Al mijn vrienden woonden daar en als ik op stap ging, bleef ik altijd slapen bij mijn zussen die nu nog in Sint-Truiden wonen. Eentje is 32, de andere 34. Beiden hebben al goed hun best gedaan

(lacht)

: respectievelijk 3 en 4 kinderen, variërend in leeftijd van 1,5 tot 16 jaar. Ideaal dus om aan te vragen of ik het programma goed presenteer of niet. Allemaal zijn ze zo trots als een pauw als ze hun tante op TV zien. Maar mijn ouders zijn nog het fierst van allemaal. En mijn vriend natuurlijk, die staat voor 100 procent achter me.»

En welke horde gaat er in de toekomst nog genomen worden? «Pfff. Eerst presenteren en dan zien we wel. Misschien wel mijn angst voor spinnen.

(lacht)

Nuttige beestjes, ik weet het, maar ik moet er voorlopig nog altijd niks van hebben.»

Cyberchoice: zondag van 18.30 tot 19 uur, Planet Pop: woensdag van 15 tot 17 uur