Atrecordings.com klaar voor Groot-Brittannië

Met optredens van Osymuso, Neotropic, Buscemi en Pole is dinsdag in Londen Atrecordings.com aan de Britse muziekpers voorgesteld. Atrecordings is één van de meest toonaangevende bedrijven op het vlak van promotie, verkoop en distributie van nichemuziek. Het Brusselse internetbedrijfje werd pas begin vorig jaar opgericht en lanceerde zich nu officieel in Groot-Brittannië.

Dirk Billion, Jo Smeets

BR>Tussen de 400 aanwezige persjongens van trendy magazines en muziekbladen een glunderende Peter Baert, i-president van Concentra en zo eigenaar van 25 procent van Atrecordings: "Als uitgever misten we nog muziek in ons gamma. Met Atrecordings hebben we een partner gevonden die net als ons gelooft in het bespelen van nichemarkten. De consument van informatie wil tegenwoordig tegelijk verschillende media consulteren. Wij willen totaalpaketten aanbieden en kunnen nu ook muziek aanbieden en radio maken."

Via een samenwerking tussen Atrecordings en de belangrijkste muziekmagazines heeft het belang van Concentra in Atrecordings ook gevolgen voor de lezer van Gazet van Antwerpen. Hij/zij zal op termijn nog beter geïnformeerd worden met verslagen over cd's, concerten, achtergronden, en de actualiteit in de muziekwereld.

Atrecordings is onder meer aanwezig op grote muziekevenementen, maar de hoofdactiviteit blijft het verkopen van muziek. Wel wordt duidelijk gekozen voor muziek die men niet zo gemakkelijk vindt op andere websites, zoals dance, hiphop, wereldmuziek en zelfs

spoken word

. Je kan volledige albums voorbeluisteren van artiesten als Coldcut, Folk Implosion, Herbaliser, Amon Tobin en nog honderden anderen. En er is meer. Bij Atrecordings kan je ook nog eens je eigen cd compileren. Elke song kost één dollar (45 frank), voor de lege cd betaal je tien dollar (450 frank). Binnen de tien dagen valt jouw unieke cd in de bus.