De tien van de Soundmix-finale

Vanavond wordt er gezongen voor de opvolging van Willy Goossens, die vorig jaar de 'Soundmix Show' won met zijn imitatie van Gilbert Bécaud en 'Et maintenant'. De tien finalisten strijden om de eer, de beker, maar ook om een Fiat Bravo.

RdC

BR>

Beverly Craven

met 'Promise Me' door Sandy Maesen.

De 29-jarige Antwerpse heeft aan het conservatorium gestudeerd en geeft momenteel les in piano en zang. Daarnaast is ze leadvocal in een showorkest en pianiste in musicals. Haar vriend Tony is eveneens muzikant. Ze gaat één keer in de week in clubverband dansen en als ze geld en tijd heeft, staat er een reisje op het programma. Haar meest wilde droom is de Lotto winnen.

Sasha

met 'If You Believe' door Nico Haeck.

Nico Haeck is 29 jaar en woont met zijn echtgenote Heidi en vierjarig dochtertje Hajnelka in Stekene. Overdag werkt hij als bekister, maar in de vrije uurtjes speelt hij in een coverband. Ook een ritje met de motor slaat hij niet af. Nico waagde in 1997 voor het eerst zijn kans in de 'Soundmix Show' en bracht toen een nummer van Joshua Kadison. En met succes, want hij stootte door naar de finale.

Guns N' Roses

met 'Paradise City' door Robin Danneels.

Robin Danneels is een vlotte en vrolijke twen uit Brugge, die naast zijn dagtaak als verkoper bij Brico veel energie in zijn muziek stopt. Met een paar vrienden speelt hij in twee groepjes : als gitarist bij Second Life en als zanger bij 'Denize'. Hij houdt ook van tafeltennis en -voetbal, snooker en Playstation-games. Het is de eerste keer dat Robin deelneemt aan een wedstrijd.

Deep Blue Something

met 'Breakfast At Tiffany's' door Danny Marin.

Danny Marin is 21 jaar en woont in Sint-Niklaas. Hij werkt als opsteller en houdt van film, van zijn vriendin en van muziek, niet noodzakelijk in die volgorde. Hij maakt deel uit van de zang- en dansgroep Europa 2000 en kan goed overweg met de keyboards.

In 1998 nam hij als John Denver deel aan de 'Soundmix Show'.

Mecano

met 'Hijo de la Luna' door Heidi Claes.Heidi Claes uit Brecht is 23 jaar en bezeten van alles wat met muziek te maken heeft. Ze heeft zeven jaar viool gespeeld en zit ook geregeld achter de piano om liedjes te componeren. Heidi maakt deel uit van 'The Group Quality Sound', een show- en begeleidingsorkest dat geregeld samenwerkt met Sam Gooris, Lisa Del Bo en Bart Kaëll.In 1997 eindigde ze als eerste tijdens Megafestatie in Gent.

George Michael

met 'A Different Corner' door Jo Tack.

Jo Tack is 26 jaar en woont in Brugge. Hij werkt als uitpakker in een drukkerij, maar wie weet realiseert hij zijn droom en gaat hij als vertegenwoordiger aan de slag. Een gezonde geest in een gezond lichaam betekent voor hem twee keer per week zwemmen. Daarnaast volgt hij zangles aan het muziekconservatorium van Brugge. Hij nam bij de RTBF deel aan 'Pour la gloire' en stootte door naar de halve finale.

Will Tura

met 'Vergeet Barbara' door Koen Snauwaert.

Koen Snauwaert is 29 jaar, ongehuwd en woont in Ardooie. Hij werkt als metaalbewerker en vult zijn vrije tijd met klussen opknappen in huis, rommelen in de tuin, het 'soigneren' van zijn Mercedes en met muziek. In 1992 eindigde hij als derde in de finale van de 'Soundmix Show'.

Céline Dion

met 'Because You Loved Me' door Sonny Oroir.

Sonny Oroir is 28 jaar, woont in Avelgem en werkt als reclameschilder en beletteraar. Sonny houdt van aerobics, fitness, uit de bol gaan in het jeugdcafé 'Bergerhof' en zingen. Tijdens het karaokekampioenschap van Vlaanderen sleepte ze de tweede plaats in de wacht.

Ronan Keating

met 'When You Say Nothing At All' door Kris Rykers.

Kris Rykers is 26 jaar en woont samen met zijn vriendin in Mol. Hij studeerde toegepaste economische wetenschappen en werkt als bediende op de planningafdeling van Nike. Kris heeft twee grote passies: sport en muziek. Hij doet aan voetbal, fitness en lopen en hij zingt in zijn eigen groep Marlow.

Faith No More

met 'Easy' door Wim Soutaer.

De 26-jarige Wim Soutaer uit Sint-Pieters-Leeuw heeft één jaar rechten gestudeerd, één jaar psychologie en één jaar interieurvormgeving en runt nu zijn eigen café. Muziek en sport zijn z'n liefhebberijen. Hij doet aan fitness, heeft lang voetbal gespeeld en trekt er geregeld op uit met zijn motorvrienden. Maar elke woensdag en vrijdag repeteert hij met de groep Bodhi. Hij is geregeld op een free podium te vinden.

'Soundmix Show', VTM, zaterdag 21.05 uur