Zenuwachtigheid troef in 'De BUS'

Ad Rombouts rijdt de komende maanden met de VT4-bus door de lage landen. Elke week noteert Ad voor ons de opvallendste gebeurtenissen. De eerste dagen bleef alles beperkt tot een zenuwachtige kennismaking. Ad is er trouwens van overtuigd dat een Belg straks als winnaar uit de 'De BUS' zal komen.

D.P.

BR>

«Ik reed als chauffeur van Dire Straits ooit door heel Europa. Ik ben in die bus dus wel wat gewoon. Maar de voorbije weken waren bijzonder spannend voor mij. De bus moest opnieuw aangepast worden met een andere opstelling van de camera's. Er was ook een testrit nodig met zes Belgen en zes Nederlanders die als figuranten optraden. Gelukkig verliep alles zonder problemen. De echte zenuwen kwamen natuurlijk bij de serieuze start van het programma. Al die belangstelling, journalisten - je weet wel - het deed de kandidaten geen goed. Daarom ben ik kort na het vertrek op een rustig plekje gaan staan. Ik heb iedereen verwelkomd, alles uitgelegd, maar ook gewezen op wat absoluut niet kan. De bus moet proper blijven en ik duld geen vandalisme. Je kop door het dakluik steken, daar staat zelfs de doodstraf op!

Tijd om iedereen te leren kennen is er nog niet geweest. Trouwens, de ene is nog zenuwachtiger dan de andere. Ik heb wel gemerkt dat er probleempjes zijn ontstaan. Het is al duidelijk geworden dat de Belgen en de Nederlanders elkaar niet verstaan. Niet moeilijk, alle Nederlanders komen van boven de rivieren, er zit geen enkele Brabander tussen. Die kunnen het toch beter vinden met de Vlamingen. Daarom denk ik dat een Belg als winnaar uit 'De BUS' zal komen.

En nog wat, ik weet dat de Vlamingen negatief doen over 'De BUS' en dat er meer naar 'Big Brother' wordt gekeken. Dat gaat straks allemaal veranderen. Let maar eens open. Deze week staan we in Kaatsheuvel, daarna komen we naar jullie, zoek ons maar eens op in Hasselt, meer bepaald Kiewit. Dan wordt 'De BUS' echt populair, ik ben er zeker van.»