dEUS (even) op non-actief voor film van Tom Barman

De Vlaamse filmcommissie heeft het licht op groen gezet voor 'Vrijdag, vrijdagavond' het eerste langspeelfilmproject van dEUS-frontman Tom Barman. Als alles goed gaat, starten de opnamen in het voorjaar 2001.

R.D.Co.

BR>Volgens commissielid Godfried Van de Perre gaf men het ingediende dossier op basis van een hoorzitting met Tom Barman zelf een positief advies mee. «Wat in 95 procent van de gevallen betekent dat de Vlaamse regering ook met de gevraagde subsidie voor de dag komt», aldus Van De Perre. «Producent Corridor heeft een bedrag gevraagd van twintig miljoen frank, wat normaal is voor een debuutfilm. Waarschijnlijk gaan zij een coproductie aan met Nederland en Engeland.»

Het inmiddels aangepaste scenario heet niet langer 'Vrijdagavond, zaterdagmorgen', maar 'Vrijdag, vrijdagavond' en gaat over een zevental personages die elk afzonderlijk een etmaal door Antwerpen zwerven alvorens elkaar in de finale tegen het lijf te lopen. Hoofdrollen zijn reeds weggelegd voor Dirk Roofthooft, Frank Vercruyssen en Natali Broods.

Barmans filmplannen plaatsen een vraagteken bij de toekomst van dEUS. In de nabije toekomst moet hierdoor in elk geval geen nieuw album van de Antwerpse trots worden verwacht. «Als er nog een nieuwe dEUS-plaat komt, zal het zeker niet voor 2002 zijn. Ik zou alleszins liever volgend jaar een film hebben dan een nieuwe dEUS-cd. En als dat voor dEUS een eindpunt betekent, dan is het alleszins mooi geweest,» zei manager Filip Eyckmans onlangs nog in een interview met onze zusterkrant Gazet van Antwerpen.