Gevaert Groep maakt "slechts" 1,5 miljard winst

Gevaert heeft over het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 38,5 miljoen euro of 1,5 miljard frank. Een jaar eerder was dat nog 155,5 miljoen euro of 6,2 miljard frank.

Belga

BR>Het verlies van de Gevaert Groep is hoofdzakelijk te wijten aan het teruggelopen resultaat uit kapitaalverrichtingen dat daalde van 162,2 miljoen euro (6,5 miljard frank) naar 23,5 miljoen euro (948 miljoen frank).

De participatie van 25 pct in Agfa-Gevaert blijft de belangrijkste deelneming (55 pct van de geschatte netto-actiefwaarde op 30 juni). De deelnemingen in Aegon, KBL en Bayer zijn goed voor respectievelijk ongeveer 13 pct, 8 pct en 4 pct van de geschatte waarde van de Gevaert Groep.

Het resultaat uit kapitaalverrichtingen komt voornamelijk voort uit de verkoop van aandelen Aegon en Bayer. Deze rubriek bevat eveneens 2,6 miljoen euro (105 miljoen frank) meerwaarden uit tradingactiviteiten. Tijdens het eerste halfjaar van 1999 was het resultaat sterker door de volledige afbouw van de participatie in IVG Holding.

De Gevaert Groep boekte in de uitzonderlijke resultaten -6 miljoen euro (242 miljoen frank). Dat zijn de kosten en erelonen in verband met de rechtszaak tegen Deutsche Bank en Philipp Holzmann.

De vooruitzichten voor 2000 zijn goed dankzij de positieve evolutie bij Agfa-Gevaert.

Aangeboden door onze partners