Veel interesse voor opening grootste Belgische internetcafé

Groot, gemakkelijk én goedkoop: dat zijn de troeven van easyEverything, het spiksplinternieuwe internetcafé dat maandag zijn deuren opende op de De Keyserlei. Vooral de prijzen zijn er belachelijk laag en dat had het publiek onthouden uit de promotiestunts van de afgelopen weken. Om kwart over twee in de namiddag, drie kwartier voor de officiële opening, stond er al een lange rij nieuwsgierigen voor het Century Center. Uitproberen maar!

Eefje Rampart

BR>

400 PC's onder één dak

,

24 uur per dag

,... Antwerpen werd de afgelopen dagen bedolven onder schreeuwerige promotieslogans van easyEverything. Met zijn vierhonderd, jawel, Hewlett-Packard computers is easyEverything voorlopig het grootste internetcafé in België. Bij wijze van stunt mocht iedereen maandag gratis een kijkje nemen in het vernieuwde pand in het Century Center. Stipt om 15u werden de eerste nieuwsgierigen onder luid handgeklap binnengeleid.

"Ja, ik moest hierbij zijn, aldus een tevreden Leo Puissant (38), die als vierde over de drempel stapte. "Ik ben kelner/maître d'hotel en beroepshalve veel met de computer bezig. Ik bied mijn diensten namelijk aan via het internet. Ja, ik denk wel dat ik hier vaker kom. Ik woon in Knokke en mis regelmatig mijn laatste trein. Dit is een leuke stek om de nacht door te brengen. Goedkoper dan een hotel in ieder geval."

Flat screen

Na een korte rondleiding beneden in de bar, waar bezoekers kunnen printen en cd's kunnen laten inbranden, gaat het richting computers. Maar liefst vierhonderd stuks dus, allemaal flat screen, opgesteld in een grote, goed geventileerde en verlichte ruimte, beneden en op de eerste verdieping. E-mailen, informatie downloaden, chatten, scannen, of waarom niet: een partijtje schaak spelen met de persoon die drie rijen verder zit, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

In een hoekje zit de Finse Sanna Könönen (26) druk te mailen naar een vriendin. "Ik woon een paar maanden in België omdat mijn vriend hier werkt", legt ze uit. "Via internet houd ik contact met het thuisfront." Haar eerste indrukken? "Heel aangenaam ingericht, luchtig, licht en ruim. En ja, de prijzen zijn natuurlijk belachelijk laag. Vroeger ging ik wel eens naar een internetcafé op de Belgiëlei maar daar betaal je veel meer, hoor."

Ook Birgit Vercauteren (28) was een van de snelste surfers. "Ik was hier al om kwart na twee, ja, wou het wel eens uitproberen. Ik ben in ziekteverlof en verveel me thuis steendood. Of ik onder de indruk ben? Ja, best wel. Ik heb, geloof ik, nog nooit zoveel computers bij elkaar gezien. De bar beneden is ook heel netjes en gezellig. En ik vind het geweldig dat je hier on line koffie kan bestellen. Dat probeer ik zeker eens uit. Ik ben eigenlijk een absolute kluns wat computeren betreft, maar ik zat meteen op het net."

Paswoord

Wie zenuwachtig wordt bij het idee van geknoei met verkeerde knoppen, moet zich dus niet geremd voelen om eens langs te lopen. Het systeem wijst zichzelf uit, en moest het toch niet lukken, dan staat het personeel van easyEverything klaar om uitleg te geven.

"Tja, vandaag al wel wat vragen gehad ja", aldus een van de personeelsleden. "Het valt op dat er vandaag veel mensen aanwezig zijn die van computeren echt geen kaas hebben gegeten. Wij staan er soms niet meer bij stil, maar een eenvoudig woordje als 'log in' is voor de leek al Chinees. Ik kreeg daarnet ook de vraag wat het paswoord is... Bij sommigen is het echt van nul beginnen."

De hele verdere namiddag druppelden passanten de zaak binnen, maar van een overrompeling was zeker geen sprake. Of de zaakvoerders tevreden zijn over de opkomst? "Best wel", klinkt het. "In Amsterdam en Londen zaten de filialen wel na twee uur stampvol. Maar ja, misschien heeft Antwerpen wat meer tijd nodig. En het is natuurlijk een schooldag. Ons publiek bestaat vooral uit jongeren, en die komen niet op dit uur."