Telenet mikt op grote gebruikers

De concurrentieslag om het internet wordt heviger. Telenet gooit zich nu in de strijd met zijn

Telenet Internet XL

. Dit is een product dat vooral de grote gebruikers van internet viseert. Die kunnen voortaan tegen een maximale snelheid tot 15 Gbytes van het net halen. Telenet maakt zich sterk dat het met zijn kabelnetwerk tot nog toe de snelste toegang tot het internet verkocht. Voor een vast bedrag per maand kunnen de klanten van Telenet permanent

online

zijn zonder bijkomende telefoonkosten. Telenet zegt van zichzelf dat het marktleider is in het breedband internet met meer dan 45.000 klanten. Dit is een verdubbeling van het bestand op zes maanden tijd.

M.B.

BR>Een grote groep internetgebruikers heeft echter behoefte aan nog meer en snelller surfen, zegt Fons Van Dyck van Telenet. «Wij bieden de grote gebruikers daarom Telenet Internet XL aan. De snelheid wordt daarbij opgevoerd van 128 Kbps naar 256 Kbps. Het volume materiaal dat onze gebruikers kunnen downloaden stijgt daarmee van 10 tot 15 Gbytes per maand.» Telenet Internet XL wordt verkocht tegen een maandelijks vast bedrag van 3.499 frank, BTW inclusief.

Om de hardnekkige surfers toe te laten hun vaak oplopende volume beter op te volgen heeft Telenet de telemeter gelanceerd. Dit is een teller die elke maand vanaf nul lopt en nagaat hoeveel verkeer de gebruiker over de kabel stuurt. De internaut kan dan via een speicale webpagina volgen hoe zijn verbruik evolueert. Bovendien krijgt hij een e-mail wanneer hij 80 en 90% van zijn toegestane volume heeft bereikt.