Ford vraagt personeel zuinigheid met verlof

De directie van Ford Genk heeft zijn personeel gevraagd om de komende maanden enige omzichtigheid aan de dag te leggen bij het opnemen van verlofdagen. In een brief aan de ruim 10.000 personeelsleden, die donderdag werd verspreid, vraagt algemeen directeur Dennis Proffitt aan zijn personeel om verlofdagen zo mogelijk in september op te nemen, of ze uit te stellen tot volgend jaar. Proffitt wil hiermee vermijden dat er tijdens de lanceringsperiode van de nieuwe Mondeo teveel mensen afwezig zijn. Ford Genk doet het voorstel louter op basis van vrijwilligheid.

G.C.

BR>De nieuwe Mondeo gaat in productie op 2 oktober en tegen die tijd wil de directie van Ford zoveel mogelijk mensen paraat hebben. In de fabriek is gisteren met enig schouderophalen gereageerd op de stap van de algemeen directeur. Voor een groot aantal werknemers komt het voorstel van de directie er immers op neer dat zij hun verlofdagen zullen opnemen in een periode dat er stempeldagen worden ingelast. In de brief zegt Dennis Proffitt dat ook hij zijn vakantieplanning aan de lancering van de nieuwe Mondeo zal aanpassen en dat hij van zijn management hetzelfde verwacht.

Ford Genk wordt momenteel geconfronteerd met een afwezigheid die op sommige dagen kan oplopen tot 15 procent. Vandaar deze actie

all hands on deck

. In de loop van het jaar is Ford Genk geconfronteerd met heel wat stempeldagen, waardoor veel arbeiders geen verlofdagen hebben opgenomen. Maar nu de Mondeo binnen enkele weken in productie gaat, is er natuurlijk veel minder ruimte om verlof te nemen.