Sprookjes van Grimm in nieuwe animatiereeks

Zondag begint op VTM de sprookjesreeks 'Simsalagrimm', allemaal verhalen van de gebroeders Grimm, waarvan er een aantal eerder al door Disney in een tekenfilm gegoten werden. Nu zijn 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen', 'Roodkapje', 'Assepoester', 'Hans en Grietje', 'Repelsteeltje', 'Klein Duimpje' en andere verhalen te zien in een animatiereeks voor tv. De verhalen worden ingeleid door het duo Doc Croc en Yoyo, twee guitige figuren die ook commentaar geven en af en toe zelfs de verhalen binnendringen.

RdC

BR>'Simsalagrimm' is een Duitse productie. De stemmen van de sprookjesfiguren werden in een Hilversumse studio gedubd door Nederlandse en Vlaamse stemacteurs, onder wie Francesca Vanthielen, Herbert Bruynseels, Frank Aendenboom, Herbert Flack, François Beukelaers, An Ceurvels en Veerle Verheyen, bekend als ankervrouw van TV Limburg, en Luc Vandeput, ex-ankerman van TV Limburg. Hij doet o.m. de stem van Doc Croc. Met Francesca Vanthielen heeft hij o.m. ook 'Hans en Grietje' opgenomen.

Luc Vandeput nam ook de stemmenregie van de reeks voor zijn rekening. «In Vlaanderen worden nog te veel kinderseries uitgezonden met ondertitels,» vindt hij. Over 'Simsalagrimm' is hij heel tevreden. Er komt later een CD-rom van de sprookjes uit en er is een speelfilm in de maak.