Brigitta Callens bloot op cover Ché

De spanning was gisterenmiddag te snijden op de redactie van Ché. Niet voor ons, wel voor Brigitta Callens die zichzelf met een stuk van twintig frank zou ontbloten. Eén van de 200 exemplaren met de exclusieve toplesscover werd uit een gesloten kast erbij gehaald. Na vlijtig krabwerk, bleven de elementaire deeltjes nog zedig bedekt. Dan buigt Callens zich achterover en krast de laatste stukjes zilverlaag weg. «Ik zie ze dan wel elke dag, maar het blijft raar om je blote borsten op de cover van een tijdschrift te zien. En nu mogen jullie hem heel even zien,» waarop de ex-miss vliegensvlug de cover omdraait en dan ondersteboven op tafel legt. Een beetje gêne kan nooit kwaad.

R.D./D.P.

BR>«Het was een complexe fotosessie,» herinnert Brigitta zich nog. «Er mocht geen verschil zijn tussen de gewone en de naaktfoto's. Eerst moest ik mijn borsten bedekken, daarna moest ik mijn handen zachtjes laten zakken totdat mijn tepels zichtbaar waren. Maar het heeft een hele tijd geduurd vooraleer alles was zoals het moest zijn.»

100 meter naakt

Menzo, de grote concurrent van Ché, komt deze week langs de grote poort binnen met atlete Kim Gevaert naakt in de startblokken op de cover. Dergelijke poses hadden we van de cameraschuwe Kim Gevaert niet verwacht.

«Ik ben wel geschrokken toen ik mij op de cover zag staan. Ik wist vooraf niet dat het blad met mij zou uitpakken.» Maar van de foto's is Kim heel tevreden. «Er zijn ooit heel mooie fotoreportages gemaakt van de Franse en de Australische atleten vlak voor zij naar de Olympische Spelen vertrokken. Het was de bedoeling om het deze keer over te doen met de Belgische atleten. Die Australische foto's waren wel wat gewaagd, dat zou nu minder het geval zijn. Ook verschillende, bekende atleten hebben al zo goed als naakt geposeerd. Ik vond het telkens heel mooi, esthetisch zeg maar. Daarom wilde ik eraan meewerken. Ik heb er geen spijt van, het resultaat is zeker geslaagd.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer