Sfinx-festival lijdt verlies door regenweer

De zomer van 2000 is de festivals in België niet goed gezind. Zo ook Sfinx, dat te lijden had onder de regen, waardoor de festivalweide er herschapen werd tot een modderpoel. En daar leed ook de sfeer onder: er kwam heel wat minder volk opdagen, zo'n 25.000 tegenover 50.000 vorig jaar.

Belga

BR>Dat publiek verkoos stil te staan om niet nog dieper in de modder weg te zakken. Gelukkig waren er nog enkele droge plekjes, zoals de dans- en de World Groove-tent, waar volop gedanst kon worden. De lagere opkomst, ruim de helft minder, zorgde ook bij de organisatoren voor een financiële kater.

Hoe groot het financieel verlies is, kon nog niet gezegd worden, rekening houdend met drank- en andere inkomsten. «Maar toch zijn we globaal tevreden met deze zilveren editie. Er waren immers een aantal prachtige concerten te zien,» aldus de Sfinks-woordvoerster. Slechts enkele mindere goden annuleerden hun optreden, van incidenten was geen sprake, Sfinks is dan ook een familiefestival.

Het Rode Kruis van zijn kant, had heel wat minder tussenkomsten. Zo'n vierhonderd mensen dienden verzorgd te worden, tegenover een duizendtal bij de vorige edities. De lagere opkomst en lage temperatuur zitten hier voor iets tussen, aldus de Rode Kruis-medewerker.