Verdachte aangehouden na 'Springer Show'-moord

De ex-echtgenoot van een vrouw die maandag kort na har verschijning in de 'Jerry Springer Show' werd vermoord, is gearresteerd. Dat heeft de politie in de plaats Sarasota in de Amerikaanse staat Florida vrijdag bekendgemaakt.

AP

BR>De 52-jarige Nancy Campbell-Panitz werd maandag dood in haar huis in Sarasota gevonden. Enkele uren eerder was een in mei opgenomen aflevering van de 'Jerry Springer Show' uitgezonden waarin Campbell-Panitz werd geconfronteerd met haar ex-echtgenoot Ralf Panitz (40) en diens nieuwe vrouw Eleanor Panitz (35).

De voormalige echtelieden en de twee vrouwen ruzieden vijf minuten lang op het podium. De ex-echtgenote stapte onder luid applaus van het publiek op, nadat de nieuwe echtgenote haar had toegevoegd dat ze «oud en dik» was.

Campbell-Panitz had de autoriteiten kort voor haar dood laten weten dat ze vreesde voor haar leven, omdat haar ex-echtgenoot haar had bedreigd.

De politie zei niet waar en wanneer Ralf Panitz, die de Duitse nationaliteit heeft, werd gearresteerd. Eerder werd er rekening mee gehouden dat Panitz en Eleanor naar Canada zouden vluchten. Eleanor wordt ook vastgehouden als getuige.

In 1995 leidde de opname van een aflevering van de 'Jenny Jones Show' tot de moord op één van de gasten.