Standbeeld Lucky Luke onthuld in Middelkerke

In het Middelkerkse casino werd vrijdagavond het standbeeld van de stripheld Lucky Luke onthuld. Dat gebeurde tijdens het 'Gala van het Gouden Potlood'. Dat gouden potlood, dat dit jaar voor de tiende keer werd uitgereikt, ging naar Urbanus en Willy Linthout voor hun Urbanus-strips.

Belga

BR>Middelkerke profileert zich als stripgemeente en heeft op de Zeedijk al drie standbeelden van stripfiguren staan. Naast Jommeke, Nero en Kiekeboe zal ook het standbeeld van Lucky Luke met Joe Dalton en de hond Rataplan, de Zeedijk sieren. Het standbeeld is van de hand van de Egemse kunstenaar Luc Madou.

De prijs voor de 'Roekie van de strip', gaat dit jaar naar Hec Leemans, de tekenaar van de strip van FC De Kampioenen. Met de 'Roekie van de strip' willen de organisatoren van het plaatselijke stripfestival een nieuwe trend of een nieuwe strip een aanmoedigingsprijs geven.

Tijdens het 'Gala van het Gouden Potlood' maakten de organisatoren van het stripfestival bekend dat deze zomer al 25.000 mensen het evenement bezochten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer