Bruiloft Pitt en Aniston kostte 42 miljoen frank

We kondigden de blijde gebeurtenis al aan in onze vorige editie: acteurskoppel Brad Pitt en Jennifer Aniston zouden zaterdag trouwen in Malibu. En ze hebben woord gehouden. Hun huwelijksfeestje op een landgoed aan de Californische oceaankust heeft maar liefst 42 miljoen frank gekost.

K.M./AP

BR>

Ongeveer 200 gasten waren uitgenodigd op de somptueuze bruiloft op het landgoed van tv-bons Marcy Carsey. Onder de aanwezigen bevonden zich o.a. Anistons collega's uit 'Friends' en actrices Cameron Diaz en Salma Hayek. De moeder van Jennifer Aniston was niet aanwezig. Ze leeft al jaren in onmin met haar beroemde dochter.

Jennifer droeg een witte satijnen jurk die tot op de grond rijkte, een ontwerp van ene Lawrence Steel. Haar sandalen van ivoorkleurig suède met hoge hak, waren van de hand van schoenmaker Manolo Blahnik. De bruismeisjes droegen lichtgroene chiffonjurken en muiltjes van tafzijde.

Bruidegom Pitt - volgens sommigen de meest sexy man ter wereld - droeg een zwarte smoking van Hedi Slimane. Zijn getuigen droegen zwarte smokings van Prada.

Dagen op voorhand cirkelden er al helikopters van tv-stations boven het landgoed waar de bruiloft zou plaatsvinden in een grote witte tent. Maar op de dag van het huwelijk werd een vliegverbod ingesteld boven het gebied om de privacy van Pitt (36) en Aniston (31) niet te verstoren.

Het showbizzhuwelijk van het jaar zou in totaal 42 miljoen frank hebben gekost. Voor bewaking werd bijvoorbeeld 4,2 miljoen uitgetrokken, de bloemist stuurde een rekening van 3,2 miljoen en er werd voor 850.000 frank aan vuurwerk de lucht ingeknald.

Veiligheidsmensen hielden reporters en paparazzi op afstand, en er werd een gedeelte van een autosnelweg afgesloten om het de bruiloftsgasten van Brad en Jenn gemakkelijk te maken.